Badmintonphoto
Malaysia Masters: Kinesisk overmand bremser Axelsens finalehåb
Jade Wittenkamp - 19-01-2019 11:38:52

Viktor Axelsen mødte hård kinesisk modstand i form af Chen Long i semifinalen i hans første turnering i 2019 og siden oktober. Danskeren måtte desværre se sig slået med 13-21, 18-21 efter en kamp med lange dueller mod en velspillende kineser.

En stor udfordring for Viktor Axelsen var på den anden side af nettet i semifinalen lørdag formiddag – nemlig den kinesiske stjerne og nummer fire på verdensranglisten Chen Long. De to spillere havde mødt hinanden 13 gange før i dag, hvor de fleste møder er vundet af kineseren. 

Og opgaven skulle vise sig at være en stor mundfuld for danske Axelsen. Chen stormede ud med skarpt spil på linjerne og næsten ingen fejl, hvilket gjorde det svært for Axelsen at vinde duellerne. De to badmintonstjerner leverede underholdning i topklasse med lange dueller og slag direkte på linjerne. Sjældent faldt det til Axelsens fordel, og derfor var kineseren foran med 11-5 ved ophold.


Efter ophold kom Axelsens bedre med og fintede sig til et mindre comeback og stillingen 9-11. Danskeren viste, at også han kunne spille skarpt på linjerne, da han placerede smash direkte i gulvet på den hvide streg. 

De gode takter var svære at holde for Axelsen, da kineseren spillede stabilt og med kridtede løbesko. Hullet i stillingen forblev til kinesisk fordel, og Axelsens fejl gjorde, at kineseren lukkede sættet med 21-13.


Danskeren fandt attituden og knytnæven frem fra start i andet sæt. Kineseren skulle presses til det yderste, og det forsøgte danskeren at gøre med frit spil, smash og lange dueller. Chen stod for presset og tog føringen med 8-4.

Fighterviljen blussede i Axelsen, der aldrig gav op og lavede en god stime, så han pludselig førte 9-8. Frem til ophold fulgtes de to spillere ad, men Chen var foran 11-10 ved ophold.

Kampen med vindforholdene i hallen gjorde, at danskeren lavede fejl og kom mere bagud efter ophold. Omvendt bragte Chens imponerende netspil med rul og spin ham foran, og han øgede forspringet til 15-10. Axelsen forsøgte sig med en hurtig offensiv, men kineseren skrabede alt tilbage over på dansk side. 


Efter lange dueller nærmede danskeren sig Chen med stillingen 17-19, men nogle fejl gjorde, at kineseren snuppede den første mulige matchbold og vandt andet sæt og kampen med 21-18. 

En flot comeback-turnering og en velspillet semifinale kan danskeren dog trøste sig med. Kom igen, Viktor!


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Sikker sejr sender Danmark i finalen ved EM for blandede hold
Kun tre kampe var nødvendige for at sikre Danmark finalepladsen ved EM for blandede hold. Mia Blichfeldt gjorde stillingen til 3-0 over Holl...
Sådan stiller Danmark op i semifinalen ved EM for blandede hold
Kampen om medaljer af fineste karat sættes i dag ind, når Danmark møder Holland i semifinalen ved EM for blandede hold kl. 14.00. Det er and...
Første 5-0-sejr til Danmark på hjemmebane
For første gang ved EM for blandede hold 2019 vandt Danmark 5-0. Det skete i Gruppe 1’s sidste kamp mod Spanien. I morgen venter Holland i s...
Holdopstilling: Tre nye danskere klar til EM for blandede hold
Rasmus Gemke, David Daugaard og Julie Dawall Jakobsen spiller alle deres første kamp ved EM for blandede hold på hjemmebane. Det gør de i af...
Danmark er i semifinalen ved EM for blandede hold
Med en 4-1-sejr over Holland i Gruppe 1 er Danmark allerede sikret en plads i semifinalerne ved EM for blandede hold på hjemmebane. Men før...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os