Badmintonphoto
Danmark slutter UVM for hold som otter: - Vi kan med god grund være glade
Lasse Kjær Hansen - 10-11-2018 19:16:47

Det blev desværre til et dansk 1-3 nederlag i lørdagens kamp mod Taiwan, og det betyder, at Danmark ender som otter ved UVM 2018. - Vi er enormt glade for at have indfriet vores målsætning, for vi har virkelig fået nogle gode kampe med os fra kvartfinalen og frem, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard i kølvandet af holdets sidste UVM-kamp for i år. 

Det danske U19-landshold slutter på en ottendeplads ved UVM. Det står klart, efter Danmark lørdag tabte til Taiwan i kampen om syvendepladsen. 

På trods af dagens nederlag på 1-3 er U19-landstræner Jesper Hovgaard overvejende glad for forløbet i holdturneringen for den danske trup.

- Overordnet set har vi været rigtig glade for, at vi indfriede vores målsætning og nåede kvartfinalen. Det medførte, at vi siden gruppespillet udelukkende har mødt meget stærke asiatiske modstandere og har spillet nogle rigtig fede kampe, som vi ellers ikke ville have fået med, siger Jesper Hovgaard.  

Læs også: EM for blandede hold: Billetsalget er begyndt.

Lørdag var første mænd på banen den vante 2 gange Mads-konstellation bestående af Mads Vestergaard/Mads Muurholm. 

Desværre måtte den danske herredouble se sig besejret efter 26 minutters spil. Første sæt tabte danskerne 11-21, men i andet sæt fik de to herrer mere tur i spillet. Desværre trak danskerne i sidste ende korteste strå og tabte 19-21. 

- Det har været en relativt lang turnering, hvor spillerne har mødt mange gode modstandere. Selv om flere af dem efterhånden var ved at være en smule møre efter så mange kampe på højt niveau, synes jeg alligevel, at de generelt håndterer tingene udmærket i dag. Jeg manglede til gengæld at se, at vi i højere grad tror på, at vi kan slå dem i dag, for det tror jeg faktisk på, at vi kunne, siger Jesper Hovgaard. 

Læs også: UVM: Danmark taber i drama til Indien.

I lyset af herredoublens nederlag blev det forsvarende europamester i U19-damesingle Line Christophersens tur på grønsværen i Canada. Tre relativt tætte sæt skulle spilles, før det lykkedes danskeren at udligne scoren i holdkampen til 1-1 med slutresultatet 21-14, 17-21, 21-18.  

- I forhold til i går følger Line spilkonceptet i længere perioder i dag, og det skal hun have ros for. Til gengæld falder hun også ned i nogle huller, hvor hun bliver alt for utålmodig. Men hun er sej, at hun får den hevet hjem, selv om hun synes, at hun bliver stresset i kampen, lyder det fra U19-landstræneren.

Læs også: Danmark lider kvartfinalenederlag til Indonesien.

Med Christophersens udligning var kampen åben på ny, men desværre varede den åbning ikke meget længere end en halv time, før Taiwan igen kunne tage føringen. 

Det skete efter Magnus Johannesen tabte sin herresingle 5-21, 16-21. 

- Magnus er rigtig god til at fornemme, hvad der sker på banen, men han var en smule udfordret på fysikken. I dag var det rigtig fedt at se, at han får vendt kampen i andet sæt og arbejder videre, selv om han bliver kørt over i første sæt. Udviklingsmæssigt får han enormt meget ud af at spille kampe som i dag, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Badminton Danmark støtter nyt forskningsprojekt.

Nede med 1-2 i holdkampen skulle damedoublen Christine Busch/Amalie Magelund således udmunde med at sejre i deres kamp for, at Danmark kunne holde håbet om at vinde i live. 

Desværre var modstanderne for stærke for danskerne, som tabte kampen 16-21, 13-21. 

For Danmark er holdturneringen dermed slut, og tilbage er kun finalen, som spilles klokken 20 dansk tid mellem Kina og Korea. 

Søndagen kan den danske trup bruge på at restituere og forberede sig på den individuelle turnering, som skydes i gang mandag.

Vi ser frem til fortsat at følge alle de danske spillere ved UVM i Canada!

Se alle resultater fra UVM for hold her.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
UVM: - Er I vanvittige en vild dag
Tredjedagen ved UVM i Canada blev en vild en af slagsen ifølge U19-landstræner Jesper Hovgaard. – Vi kan med rette føle os skuffede, glade o...
UVM: Danskere viser rutine på andendagen
Selvom det ikke kunne blive til lutter danske triumfer tirsdag, så lykkedes det i flere tætte tilfælde de danske spillere at hive sejren ove...
Danskerne gjorde rent bord på førstedagen ved individuelt UVM
Førstedagen af det individuelle UVM i Canada blev en dejlig dag set med danske øjne. Syv sejre ud af syv mulige sikrer danskerne en forrygen...
Køb din billet til FZ FORZA/RSL DM 2019 allerede nu
EM for blandede hold er ikke den eneste store badmintonbegivenhed i februar 2019. Det er FZ FORZA/RSL DM også. Derfor glæder det os, at vi n...
Danmark slutter UVM for hold som otter: - Vi kan med god grund være glade
Det blev desværre til et dansk 1-3 nederlag i lørdagens kamp mod Taiwan, og det betyder, at Danmark ender som otter ved UVM 2018. - Vi er en...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os