Badminton Europe
Danmark vinder gruppespillet og er klar til kvartfinalen
Lasse Kjær Hansen - 09-09-2018 13:18:15

Der var ikke meget at rafle om i Danmarks tredje landskamp ved UEM, der ender 4-1 i dansk favør og sikrer danskerne en plads i kvartfinalen som gruppevinder. Alligevel var det en blandet oplevelse niveaumæssigt, mener U19-landstræner Jesper Hovgaard, som forventer, at modstanden bliver af en helt anden kaliber i kvartfinalen. 

Med en kampstatistik ved UEM 2018, der efter i dag lyder på 14-1, kan der ikke herske megen tvivl om, hvem der går videre som gruppevinder fra Danmarks pulje. 

Oven på dagens tredje holdsejr på stribe er Danmark derfor nu klar til kvartfinalen.


Dagens landskamp mod Bulgarien endte med en sikker sejr på 4-1, men U19-landstræner Jesper Hovgaard forklarer, at opgøret overordnet set var en blandet oplevelse. 

- På nogle baner mødte vi lidt større modstand i dag, og det skulle vi lige tilpasse os. Omvendt gik det også nemt i nogle af kampene. Vi spiller ikke vanvittigt godt i dagens kamp, men vi spiller godt nok til at vinde. Positivt er det især, at ingen af spillerne sløser med tingene, på trods af at modstanden heller ikke i dag var den største. De tager hver kamp seriøst, og alle er virkelig klar på at gøre, hvad der skal til, siger Jesper Hovgaard og tilføjer.

I dag handlede det mest af alt om at forstå og lære af, at man ikke nødvendigvis kan forvente at spille sit bedste, når man møder modstandere, der spiller niveauer under ens eget, siger han.

Den hidtil overkommelige modstand har til gengæld givet lejlighed til at afprøve en række konstellationer og få alle spillere i truppen på banen.  

Alene i singlerne har Danmark stillet med seks forskellige spillere i de tre landskampe, holdet hidtil har spillet. 

- Jeg synes helt bestemt, at det har givet os noget, at vi har kunnet få alle spillere på banen og mærke forholdene i hallen og prøve boldene af. Det giver også en god tryghed, når det kommer til at vælge mellem spillerne og konstellationerne fremadrettet, siger Jesper Hovgaard.


I dag var det forsvarende dansk mester i U19, Line Christophersen, i damesinglen og Mads Sørensen i herresinglen. 

Line Christophersen, der spillede dagens første kamp, vandt uden problemer, 21-9, 21-13, mens Mads Sørensen omvendt var ude i et tæt opgør, som han endte med at tabe 21-13, 29-30, 12-21.

Også dagens danske herre- og mixeddouble var nye konstellationer.
I herredoublen var det Mads Vestergaard og Rasmus Espersen som makkerpar, mens det i mixeddoublen var Amalie Magelund og Sebastian Grønbjerg.

Begge par vinder i to sæt, henholdsvis 21-17, 21-14 og 21-19, 21-14. 

Dagens største sejr blev dog Christine Buschs og Amalie Schulz’, der tværede den bulgarske damedouble ud med cifrene 21-7, 21-14.


Når kvartfinalen, og potentielt også semifinalen, spilles i morgen, mandag, rykker modstandernes niveau dog en tand op i forhold til hidtil, spår landstræner Jesper Hovgaard.

- Det kommer til at blive noget helt andet i morgen. Dermed ikke sagt, at jeg tror, at vi går hen og taber. Vi kan sagtens ende med at vinde 5-0, men det bliver nok snarere nogle kampe, som vil blive tættere end hidtil, siger han.

Læs også: Disse turneringer indgår i kvalificering og seedning til UDM 2019.

Hvem modstanderen i kvartfinalen bliver, er endnu uvist. Sikkert er det dog, at Danmark kommer til at møde et af de fire hold, der har vundet sin gruppe, men er useedede i turneringen. 

Lodtrækningen finder sted sent søndag aften, når de sidste kampe er spillet.  

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Sportschefen: Overordnet et godkendt dansk Sudirman Cup
Danmark led et skuffende nederlag imod England, kom rygende stærkt igen imod Indonesien og gjorde en god figur imod Kina ved Sudirman Cup 20...
Topseedede Kina sender Danmark ud: - Bredden blev afgørende
På trods af en brav indsats fra de danske spillere taber Danmark 1-3 til Kina i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019. Dermed er Danmark ude af...
BadmintonPeople bliver til BadmintonPlayer
Badminton Danmarks turneringssystem BadmintonPeople ændrer navn og websideadresse. Fra 5. juni samles al konkurrenceaktivitet på www.badmint...
Mægtig mundfuld venter Danmark i kvartfinaleopgør med hjemmebanefavorit
Torsdag klokken 12.00 står Danmark over for Kina i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019 på de topseedede modstanderes hjemmebane. Det er aldri...
Danmark slår Indonesien og er i kvartfinalen: - Jeg er stolt over spillerne
Danmark rejser sig oven på mandagens skuffelse over nederlaget til England og leverer overraskende den nødvendige vare imod Indonesien. Med ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os