Badminton Photo
De danske damer er europamestre!
Dato: 21-02-2016 18:56
Publiceret af : Stine Greve

Her til eftermiddag gjorde damerne herrerne kunsten efter og snuppede EM-guldet med en sejr på 3-1 over Bulgarien. Dermed er Danmark europamestre for fjerde gang af seks mulige på damesiden.


I første damesingle var Line Kjærsfeldt kommet på en svær opgave, da hun stod over for Linda Zetchiri, som hun aldrig tidligere har slået. Det blev der dog lavet gevaldigt om på i dag, da Line leverede en overlegen præstation og vandt kampen 21-15 21-9. Hermed sikrede hun Danmark den optimale start på finalen.

En sejr, som landstræner Kenneth Jonassen også var godt tilfreds med:

- Jeg synes at Line stille og roligt har spillet sig bedre og bedre, og i dag der var der ingen slinger i valsen. Hun viser holdkammeraterne at hun er der og at hun kæmper hele vejen. Det er altid super dejligt at få ro på fra starten af med en sejr, selvom vi godt ved, at vi også har en første damedouble der er ret sikker.


Dernæst var det blevet Anna Thea Madsens tur. Modstanderen var Petya Nedelcheva, som Anna Thea hidtil har haft godt styr på, når de har mødtes. Dagens kamp var ingen undtagelse, og på trods af et par udfald undervejs havde Anna Thea kampen under kontrol. Hun sejrede med 21-18 21-18 og sørgede for, at de næsten kunne dufte guldet i den danske lejr.


Dermed kunne Mette Poulsen afgøre finalen i tredje damesingle, men hun stod over for en svær modstander i Stefani Stoeva. På papiret Bulgariens svageste damesingle, da hun normalt prioriterer at spille damedouble, men i virkeligheden nok er deres bedste damesingle. Der ventede altså en svær opgave for Mette Poulsen, som også skulle vise sig at blive for stor. Et nederlag på 13-21 15-21 udskød den danske guldfest.

Det varede dog ikke længe, før guldduften igen var at finde i den danske lejr, for efter Mette Poulsen trådte Danmarks vel nok sikreste kort på banen i form af Christina Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. I suveræn stil slog de Petya Nedelcheva og Gabriela Stoeva med 21-11 21-12 og dermed var EM-guldet og altså også titlen som europamestre i hus.


I den danske lejr var der efter kampen også tilfredshed at spore oven på dagens indsats:

- De kæmper med alt hvad der overhovedet findes i dag, og det tegner godt, i og med det er et meget ungt hold vi har med at gøre. Pigerne bliver stille og roligt i løbet af turneringen bare bedre og bedre og har absolut holdt deres målsætning. De var endnu mere suveræne end for to år siden, siger Kenneth Jonassen og understreger, at der stadig venter en masse videre arbejde med de unge danske spillere:

- Vi er selvfølgelig glade for vores sejre, men det er ikke en hvilepind, det er en motivation til at fortsætte med vores udvikling af de her unge spillere, så vi fortsat kan være et skridt foran de andre nationer. Her, hvor det drejer sig om bredde i truppen, der viser vi, at vi er den absolut stærkeste nation i Europa


Der skal lyde et stort tillykke med EM-titlen til de danske damer, som ugen igennem har leveret varen – godt gået!
Flere nyheder
Læs flere aktuelle nyheder, klik her 

Læs nyheder fra arkivet, klik her 


Sponsorer

 

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20
Dk-2605 Brøndby

Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
Hovednummer:
70 60 50 76

Nyheder

29.03.2011
29.03.2011
28.03.2011
28.03.2011

Leder du efter?

Cookies