Badminton Photo
Jan Ø Jørgensen: Det er min største sejr
Dato: 22-06-2014 09:57
Publiceret af : Kristine Liv Lund-Pedersen
Danmarks bedste herresingle vandt søndag formiddag Super Series Premier-turneringen Indonesian Open efter en overbevisende to sæts sejr over japaneren Kenichi Tago. Dermed stod en dansk herresingle for første gang nogensinde øverst på sejrsskamlen ved den prestigefyldte turnering, og danskeren viste storform inden VM i Ballerup Super Arena til august.

- Det er uden tvivl min største sejr. Jeg ramte den lige i røven, og det er så pisset fedt, siger Jan Ø Jørgensen efter sin sejr. 

Det var fantastiske billeder, der strømmede ud til de danske tv-seere søndag formiddag. Jan Ø Jørgensen, faldt i tårer ned på knæ og jublede over at have vundet sin karrieres største sejr. Minutter senere stod han storsmilende et enkelt trin hævet over Tago på sejrsskamlen.

- Det er svært at beskrive, hvad der sker inde i hovedet på mig, da jeg vinder, men det er bare ren forløsning og glæde. Det var alt for vildt, det er en berygtet turnering og publikum er fantastisk, så det var virkelig bare en stor forløsning, siger den danske herresingle.

Sidste gang de to spillere mødtes var til Thomas Cup, hvor Tago slog Jan Ø Jørgensen overbevisende med ni og elleve. I dag fik japaneren også den bedste start på kampen, der bar præg af flere flotte dueller. Men den danske herresingle viste rigtig flot spil og kunne gå til ophold foran med to point. Tago fik dog kæmpet sig tilbage og efter en flot netduel bragte han sig foran 17-16. Det var dog danskeren, der skaffede sig den første sætbold, da han vandt en super flot duel, og den bold udnyttede han til at vinde sættet 21-18.
 
Danmarks bedste herresingle fik en rigtig fin start på andet sæt, hvor han spillede taktisk rigtig flot og gik til ophold foran 11-7. Japaneren virkede modløs og ude af stand til at finde løsningerne på at få spillet vendt. Jan Ø Jørgensen var generelt fuldstændig i kontrol, og han udbyggede føringen mod slutningen af sættet. Alligevel nærmede Tago sig stille og roligt, og pludselig var danskeren kun foran med et enkelt point. Men Jan Ø Jørgensen holdt hovedet koldt og turde spille sit spil og bragte sig igen foran med to. Derfor kunne jublen bryde løs, da han på sin anden matchbold vandt 21-18.

- Selvom det blev tæt i begge sæt, så følte jeg, jeg havde det mentale overtag. Jeg holdt mig til den plan, vi havde lagt. Det har været en rigtig fed uge også med min første sejr over Chen Long. Det betyder meget, at jeg ved, jeg kan slå alle, slutter Jan Ø Jørgensen.  

Flere nyheder
Læs flere aktuelle nyheder, klik her 

Læs nyheder fra arkivet, klik her 


Sponsorer

 

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20
Dk-2605 Brøndby

Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
Hovednummer:
70 60 50 76

Nyheder

29.03.2011
29.03.2011
28.03.2011
28.03.2011

Leder du efter?

Cookies