Badmintonphoto
Ny konstellation i spil i afgørende kamp mod ond Sudirman Cup-ånd
Lasse Kjær Hansen - 22-05-2019 10:43:16

Danmark åbnede Sudirman Cup 2019 uheldigt, da de mandag led nederlag til England 2-3. Dermed skal de danske landsholdsstjerner hive tre sejre onsdag imod Indonesien, som historisk set har været en hård nyser for Danmark. Ulig det indledende opgør er Mathias Boe at finde i dagens holdopstilling.

Efter mandagens nederlag mod England er presset på Danmark til at tage og føle på. Tre sejre skal gå dansk vej i onsdagens opgør med Indonesien, hvis Danmark skal klare sig videre til kvartfinalerne.

Kigger man tilbage i tiden og betragter, hvordan Danmark hidtil har klaret sig imod den asiatiske nation, så er der ingen tvivl om, at der venter en udfordring af kaliber for de danske spillere.

Indonesien er den modstander, som de rød-hvidklædte stjerner flest gange er stødt ind i ved Sudirman Cup. I intet færre end 13 ud af de hidtil 15 Sudirman Cup, har Danmark stået over for det indonesiske landshold i løbet af turneringen, og bare fire sejre er gået Danmarks vej. Senest, vi slog Indonesien, var tilbage til 2011. 

Ved de seneste to Sudirman Cup i henholdsvis 2015 og 2017 mødte Danmark også Indonesien. Her blev det indoneserne, som viste sig stærkest – dog ikke med en komplet overbevisende magt.

Således er kampcifrene endt 2-3 i både 2015 og i 2017, hvor fire af de fem kampe blev tæt afgjort i tre sæt.

I fire af onsdagens fem kampe stiller Danmark op med de samme spillere, som de gjorde i mandags, men i herredouble får vi en hidtil uset konstellation at se, når Mathias Boe gør sin entré på banen ved siden af Kim Astrup. Det bliver de to rutinerede doublespilleres første kamp sammen. 

Danmarks opstilling i kampen mod Indonesien ser således ud:
Herresingle: Viktor Axelsen
Damesingle: Mia Blichfeldt
Herredouble: Kim Astrup/Mathias Boe
Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen
Mixeddouble: Mathias Christiansen/Sara Thygesen

Ved årets mesterskaber stiller Indoneserne med et hold bestående af intet færre end 20 landsholdsprofiler.  

Iblandt spillerne fra Indonesien er titanstjerner som verdensetterne i herredouble, Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo, forsvarende olympisk mester i mixeddouble Tontowi Ahmad, men også singleprofiler som Anthony Ginting og Gregoria Tunjung.  

I dagens opgør stiller Indonesien dog ikke med top-herredoublen, men har i stedet sat verdens fjerdebedste herredouble på holdkortet – med andre ord en ikke ringe erstatning i form af Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan.

Tilsvarende har indoneserne heller ikke sat deres stærkeste damesingle i spil, Gregoria Tunjung. I stedet er det verdens nummer 33, Fitriani Fitriani, som skal prøve kræfter med Mia Blichfeldt, mens Viktor Axelsen får fornøjelsen af Anthony Ginting.

I årets Sudirman Cup er Danmark sjetteseedet, og de danske spillere går med andre ord ind til kampen imod de tredjeseedede indonesere som underdog med alt at vinde.

Hvordan danskerne håndterer den rolle, kan du opleve live på TV 2 Sport, som sender hele kampen direkte fra klokken 12.00.

Hør, hvad cheflandstræner Kenneth Jonassen siger om dagens udfordringer her:
Husk også, at Badminton Danmark dækker Sudirman Cup 2019 og det danske landshold tæt på vores sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
European Games 2019 er i gang: Se programmet for dagens danske kampe
Mandag er det blevet de danske badmintonspilleres tur til at komme i kamp ved det europæiske svar på OL, European Games. Her får du overblik...
Cathrine Rosengren inkasserer årets tredje andenplads i Irland
Søndag stod den danske parastjerne Cathrine Rosengren i sin tredje internationale turneringsfinale i år, som dog resulterede i et nederlag. ...
Line Kjærsfeldt dansk fanebærer ved European Games
Forsvarende European Games-guldvinder i damesingle, Line Kjærsfeldt, skal stå i spidsen for den danske delegation ved European Games og bære...
Astma og allergi tvinger Axelsen til European Games-afbud
Kraftige astmagener fra græspollenallergi tvinger badmintonspilleren Viktor Axelsen til i sidste øjeblik at melde afbud til European Games, ...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os