Badmintonphoto
Søby: Landsholdet er noget jeg altid har drømt om
Jonas Kildegaard Rasmussen - 19-05-2019 07:53:39

At spille for det danske landshold er noget ganske særligt. Derfor betyder det også meget at få lov til at spille i de rød-hvide farver. Det er også tilfældet for Rikke Søby Hansen, som for tredje gang er udtaget til det danske landshold. - Det er ret vildt at tænke på, at jeg er en del af det danske landshold, siger landsholdsspilleren.

Hun er 24 år og med til sit tredje landsholdsmesterskab for Danmark. At spille for Danmark er noget hun har drømt om, siden hun var helt lille – som så mange andre. Men for hende er drømmen blevet til virkelighed. 

Nu er hun ikke lille mere. Med sine 178 centimeter i højden er hun den højeste damespiller i truppen, og måske hun er blevet lidt højere af stolthed over en ny landsholdsudtagelse? I hvert fald er glæden over at være udtaget til landsholdet ikke til at tage fejl af.

- Det er ret vildt at tænke på, at jeg er en del af det danske landshold. Det er jo noget, man altid har drømt om. Siden jeg var helt lille, har jeg jo tænkt og håbet på, at jeg kunne komme på landsholdet og spille for Danmark, så jeg er rigtig glad for, at jeg får muligheden, og hver gang jeg bliver udtaget, bliver jeg stolt over, at jeg skal være med, siger Rikke Søby Hansen.


Rikke Søby Hansen er udtaget til Sudirman Cup for første gang, men hun fik sin landsholdsdebut til Uber Cup 2018 i Bangkok, og hun var også med, da Danmark vandt EM for blandede hold i år. For hende er der en følelse af noget større, når hun iklæder sig de rød-hvide farver.

- Det betyder helt sikkert noget specielt at spille med Dannebrog på brystet. Det er bare anderledes, og man kan godt mærke, at det er lidt større, det man spiller for. Man ved, at der er mange, som følger med hjemmefra og håber på, at Danmark gør det godt. Det er bare rigtig fedt, så jeg er helt sikkert stolt over at spille for Danmark, siger Greve-spilleren.


Swiss Open-vinderen har primært spillet turneringer i Europa det seneste år, og vi skal tilbage til januar sidste år, for at finde en hendes seneste deltagelse i en asiatisk turnering (hvis vi ser bort fra Uber Cup i maj), hvor hun fik én kamp med Julie Finne-Ipsen ved Indonesia Open. Derfor benytter hun landsholdsrejsen til Sudirman Cup til at suge til sig af råd og tricks fra de andre danskere.  

- Jeg er ikke vant til at rejse så meget i Asien endnu, og derfor synes jeg også, at det er fedt at være udtaget til landsholdet, så kan jeg lære af de andre spillere og få nogle tricks og fif af dem, fordi de har været af sted mange gange, og det giver mig rigtig meget, siger Rikke Søby Hansen.

Rikke Søby Hansen kan få sin Sudirman Cup-debut i morgen mod England, som Danmark spiller mod klokken 12.00 dansk tid. Husk at kampen kan ses direkte på TV 2 SPORT. 

Du har også mulighed for at komme med bag kameraet på Badminton Danmarks sociale medier, hvor vi dagligt opdaterer fra den danske lejr.

Klik her for at se endnu mere fra det danske landshold ved Sudirman Cup 2019:


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
European Games 2019 er i gang: Se programmet for dagens danske kampe
Mandag er det blevet de danske badmintonspilleres tur til at komme i kamp ved det europæiske svar på OL, European Games. Her får du overblik...
Cathrine Rosengren inkasserer årets tredje andenplads i Irland
Søndag stod den danske parastjerne Cathrine Rosengren i sin tredje internationale turneringsfinale i år, som dog resulterede i et nederlag. ...
Line Kjærsfeldt dansk fanebærer ved European Games
Forsvarende European Games-guldvinder i damesingle, Line Kjærsfeldt, skal stå i spidsen for den danske delegation ved European Games og bære...
Astma og allergi tvinger Axelsen til European Games-afbud
Kraftige astmagener fra græspollenallergi tvinger badmintonspilleren Viktor Axelsen til i sidste øjeblik at melde afbud til European Games, ...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os