Kasper Paulsen
To triumferende danskere ved Li-Ning Denmark Challenge
Jade Wittenkamp - 12-05-2019 14:42:27

Guld hang om halsen på Mia Blichfeldt og Hans-Kristian Solberg Vittinghus ved Li-Ning Denmark Challenges afslutning. De to sejre satte punktum for den første udgave af Super 100-turneringen nogensinde.

Stærke danskere viste, hvordan skabet skulle stå, da de triumferede ved Li-Ning Denmark Challenge i dame- og herresingle i dag.

– To sejre ud af to mulige kan man bestemt ikke være utilfreds med, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen.


Den første af de to kom i hus, da Mia Blichfeldt besejrede japaneren Natsuki Oie. Kampen bølgede hele tiden frem og tilbage, men danskeren holdt hovedet koldt, og så lavede japaneren ellers nogle fejl i slutningen af første sæt, der dermed faldt til Blichfeldts fordel med 21-18.

Offensivt spil og knyttet næve virkede til at være opskriften i starten af andet sæt. Til trods for en føring på fem point undervejs slog nerverne måske alligevel til. 18-18 stod den, da Blichfeldt vellykket trådte speederen i bund, og ved 21-18 smed hun sig ned på det grønne gulv i en sejrsrus. 

- Mias sejr er en arbejdssejr, for hun har skullet slås med sit spil. Det er ikke planlagt, at hun skal formtoppe nu, men alligevel finder hun løsninger og knokler for at få tingene til at ske. Det er altid svært at vinde på hjemmebane og have høje forventninger på sig, men det klarede hun godt, og hun kan være meget tilfreds, sagde Kenneth Jonassen.


Den anden dansker i spil i Farum Arena var Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der gik på banen til store klapsalver. Tyskeren Kai Schaefer var manden på den anden side, men det virkede ”HK” til at have styr på. Sikkert, flot spil af HK og fejl fra tysk side gjorde første sæt til dansk med 21-16.

Efter en langsom start udfordret af tekniske dommerproblemer kom Vittinghus mindre blændende ud i andet sæt. Men med god gejst og fight kæmpede danskeren sig ind i sættet, og efter et smash i gulvet på tysk side vandt Vittinghus kampen med 21-18.

- Vittinghus’ sejr er en mandfolkspræstation. Han har været presset fysisk i en del kampe, ikke mindst i går, men han har været mentalt klar og fundet løsningerne. Han har haft en fed indstilling og flot niveau, så han er velfortjent vinder af turneringen, sagde Kenneth Jonassen.


Stort tillykke til de to danskere!


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Sportschefen: Overordnet et godkendt dansk Sudirman Cup
Danmark led et skuffende nederlag imod England, kom rygende stærkt igen imod Indonesien og gjorde en god figur imod Kina ved Sudirman Cup 20...
Topseedede Kina sender Danmark ud: - Bredden blev afgørende
På trods af en brav indsats fra de danske spillere taber Danmark 1-3 til Kina i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019. Dermed er Danmark ude af...
BadmintonPeople bliver til BadmintonPlayer
Badminton Danmarks turneringssystem BadmintonPeople ændrer navn og websideadresse. Fra 5. juni samles al konkurrenceaktivitet på www.badmint...
Mægtig mundfuld venter Danmark i kvartfinaleopgør med hjemmebanefavorit
Torsdag klokken 12.00 står Danmark over for Kina i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019 på de topseedede modstanderes hjemmebane. Det er aldri...
Danmark slår Indonesien og er i kvartfinalen: - Jeg er stolt over spillerne
Danmark rejser sig oven på mandagens skuffelse over nederlaget til England og leverer overraskende den nødvendige vare imod Indonesien. Med ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os