Badmintonphoto
Danmark vinder EM for blandede hold for 17. gang
Jonas Kildegaard Rasmussen - 17-02-2019 17:42:49

For 17. gang kunne Danmark løfte trofæet ved EM for blandede hold. I år blev guldmedaljerne sikret mod Tyskland med en finalesejr på 3-0, og dermed har Danmark vundet de seneste tre udgaver i træk af mesterskabet.

Danmark var klare favoritter i finalen mod Tyskland ved EM for blandede hold, og de rød-hvide levede til fulde op til den værdighed.

Efter de tre første kampe kom trofæet igen på danske hænder ved sejre til Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt.  Det er 17. gang i EM for blandede holds historie, at Danmark står øverst på podiet – og tredje gang i træk efter guldmedaljer i 2017 og 2015.


Landsholdet indledte jagten på pokalen i mixeddouble, hvor kampen på forhånd var udråbt til at blive temmelig tæt, da det var et opgør mod nummer 14 og 18 i verden. Det blev til gengæld ikke tilfældet. For selvom der var nogle startnerver hos Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, så blev de hurtigt hjulpet væk af et energisk dansk publikum.

De danske fans i Frederiksberg Hallerne blev på matchbolden vidne til, at tyskerne slog den ud over højre side, og dermed vandt Christiansen/Pedersen 21-12, 21-12 over Isabel Herttrich/Mark Lamsfuss. En kamp og en oplevelse, som Christinna Pedersen beskriver som en rigtig fed en af slagsen, og som bragte Danmark foran 1-0 i finalen.I 2015 var Max Weisskirchen en af Europas største herresingletalenter og seedet som nummer et ved UEM. Han var lige ved at holde sin seedning, men så kom en ung dansker ved navn Anders Antonsen på tværs i finalen og tog titlen efter tre sæt. 

I dagens finale stod de to overfor hinanden igen, og på ny var det Antonsen, der tog sejren. Denne gang helt suverænt 21-9, 21-13. Det var specielt de mange fejl fra tyskeren, som ifølge Antonsen var årsagen til, at han kunne bringe Danmark foran 2-0.


Nu var Danmarks finalesejr i ketcheren på Line Kjærsfeldt. Den nykårede danmarksmester skulle op imod Yvonne Li, som hun havde slået én gang før dagens finale. Den statistik er heldigvis stadig positiv efter Kjærsfeldt lukkede finalen til Danmarks fordel med den tredje sejr i holdkampen.

Hun slog Li med 21-16, 21-17, og så kunne hun modtage publikums hyldest, mens holdkammeraterne styrtede ind på banen, dannede en cirkel og hoppede rundt mens de sang: Hvem var det, der vandt i dag? Det var dem fra Danmark af! Helt efter bogen, når man har vundet en stor titel. 

Af klare årsager var det derfor også en glad Line Kjærsfeldt, vi interviewede efter kampen.
 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Sportschefen: Overordnet et godkendt dansk Sudirman Cup
Danmark led et skuffende nederlag imod England, kom rygende stærkt igen imod Indonesien og gjorde en god figur imod Kina ved Sudirman Cup 20...
Topseedede Kina sender Danmark ud: - Bredden blev afgørende
På trods af en brav indsats fra de danske spillere taber Danmark 1-3 til Kina i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019. Dermed er Danmark ude af...
BadmintonPeople bliver til BadmintonPlayer
Badminton Danmarks turneringssystem BadmintonPeople ændrer navn og websideadresse. Fra 5. juni samles al konkurrenceaktivitet på www.badmint...
Mægtig mundfuld venter Danmark i kvartfinaleopgør med hjemmebanefavorit
Torsdag klokken 12.00 står Danmark over for Kina i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019 på de topseedede modstanderes hjemmebane. Det er aldri...
Danmark slår Indonesien og er i kvartfinalen: - Jeg er stolt over spillerne
Danmark rejser sig oven på mandagens skuffelse over nederlaget til England og leverer overraskende den nødvendige vare imod Indonesien. Med ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os