Badmintonphoto
FZ FORZA/RSL DM rykker vest på: Esbjerg bliver værtsby fra 2021
Lasse Kjær Hansen - 09-02-2019 13:58:46

Fra 2021 og to år frem går turen til Esbjerg, når der er FZ FORZA/RSL DM på programmet. – Aarhus har gjort det fænomenalt, og nu ser vi frem til at komme til Sydvestjylland i 2021, siger Badminton Danmark-direktør, Bo Jensen.

Få overblik over lørdagens finaleprogram ved FZ FORZA/RSL DM 2019 her.

Aarhus har fornøjelsen igen næste år, men fra 2021 og to år frem bliver det i Esbjerg, at landets bedste badmintonspillere kommer til at stimle sammen i jagten på titlen som dansk mester.

Fra 2021 til og med 2023 skal Esbjerg nemlig agere værtsby for FZ FORZA/RSL DM, efter fem omgange i Aarhus.

Direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, ser frem til at komme til Sydvestjylland og Esbjerg, som senest var vært ved de individuelle danske mesterskaber i badminton for 12 år siden.  

- Aarhus Kommune, de lokale samarbejdsklubber og frivillige har gjort et fænomenalt stykke arbejde med afviklingen af FZ FORZA/RSL DM i Aarhus, som har været vært for mesterskaberne siden 2016. Næste år har Aarhus æren for sidste gang i denne omgang, inden vi må takke af for fem gode mesterskaber i Østjylland og levere faklen videre til Esbjerg. Senest Esbjerg var vært for et individuelt senior-DM var i 2007. Dengang løb Peter Gade og Tine Baun med guldmedaljen i henholdsvis herre- og damesingle. Hvem, der løber med titlerne, når FZ FORZA/RSL DM kommer til Esbjerg, kan ingen sige noget om endnu. Til gengæld er vi i Badminton Danmark overbeviste om, at Esbjerg Kommune og samarbejdspartnere kommer til at levere nogle fremragende rammer for mesterskaberne, og vi glæder os til at komme til Sydvestjylland i 2021, siger Bo Jensen. 

I Esbjerg er borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) begejstret for det kommende værtskab, og han er sikker på, at tre år med DM i byen vil bidrage til udbredelsen af badminton i det sydvestjyske.

- I Esbjerg Kommune glæder vi os meget over, at værtskabet for DM i Badminton tilfalder Esbjerg. Spillere og gæster kan se frem til at nyde godt af de fremragende faciliteter centralt i Esbjerg. Efterhånden har vi en god tradition for med succes at afvikle store mesterskaber i byen, og DM i Badminton bliver ingen undtagelse. Badmintonsporten er jo kendt for at levere store publikumsoplevelser, og et DM vil helt sikkert inspirere flere unge i vores område til at prøve kræfter med sporten, siger Jesper Frost Rasmussen.

Skal du med til EM for blandede hold i uge 7? Køb din billet her. 

Netop udbredelse er et af nøgleordene i Badminton Danmark, som arbejder for at stimulere interessen for badminton nationalt, regionalt og lokalt. Blandt andet på den baggrund er direktør Bo Jensen glad for, at DM-værtskabet fra 2021 lander i Esbjerg.

- En af Badminton Danmarks målsætninger er, at badminton skal spilles og udbredes i hele landet. Med Denmark Open beliggende i Odense, et forestående EM for blandede hold på Frederiksberg, Thomas & Uber Cup i 2020 i Aarhus og et Individuelt VM i 2023 i København når vi løbende rundt rigtig mange steder i landet, siger Bo Jensen.

Det individuelle senior-DM har været afholdt hvert år siden 1931, og Esbjerg får derfor fornøjelsen af at afvikle det halvfemsindstyvende af slagsen.

FZ FORZA/RSL DM har været afholdt i Aarhus siden 2016. Hidtil da skiftede mesterskaberne værtsby fra år til år. I dag laver Badminton Danmark som udgangspunkt aftaler tre år i forlængelse af hinanden.

Læs også: Muligt hattrick, nye danmarksmestre og kåringer på finaledagen af FZ FORZA/RSL DM 2019.

Husk at du altid kan følge med på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook: /badmintondk
Instagram: @Badmintondenmark
Twitter: @baddk
Youtube: Badmintondk
LinkedIn: Badminton Danmark
#dm2019 #baddk #vielskerbadminton #fzforza #rsl 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Sikker sejr sender Danmark i finalen ved EM for blandede hold
Kun tre kampe var nødvendige for at sikre Danmark finalepladsen ved EM for blandede hold. Mia Blichfeldt gjorde stillingen til 3-0 over Holl...
Sådan stiller Danmark op i semifinalen ved EM for blandede hold
Kampen om medaljer af fineste karat sættes i dag ind, når Danmark møder Holland i semifinalen ved EM for blandede hold kl. 14.00. Det er and...
Første 5-0-sejr til Danmark på hjemmebane
For første gang ved EM for blandede hold 2019 vandt Danmark 5-0. Det skete i Gruppe 1’s sidste kamp mod Spanien. I morgen venter Holland i s...
Holdopstilling: Tre nye danskere klar til EM for blandede hold
Rasmus Gemke, David Daugaard og Julie Dawall Jakobsen spiller alle deres første kamp ved EM for blandede hold på hjemmebane. Det gør de i af...
Danmark er i semifinalen ved EM for blandede hold
Med en 4-1-sejr over Holland i Gruppe 1 er Danmark allerede sikret en plads i semifinalerne ved EM for blandede hold på hjemmebane. Men før...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os