Badmintonphoto
Anders Skaarup/Kim Astrup besejret af japansk storspil i World Tour Finals
Jade Wittenkamp - 15-12-2018 14:35:11

Den danske herredouble Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen måtte se sig slået i semifinalen af World Tour Finals. De stærke japanere Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe slog danskerne 21-19, 21-13 med godt defensivt spil og mirakelredninger.

Som de eneste danske repræsentanter i World Tour Finals gik Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen ind til semifinalen mod japanske Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe. De to par ligger henholdsvis nummer 7 og nummer 8 på verdensrangslisten, så der var lagt op til et brag af en kamp. 

Den danske herredouble har haft en hård start på turneringen, da de landede i en stærk gruppe blandt verdensmestre, French Open-mestre og verdensettere, mon de kunne hive endnu en god sejr op af hatten?


Danskerne kom godt fra start i den spændende semifinale. Med solidt offensivt spil og smash direkte i gulvet havde danskerne fundet opskriften til at slå igennem den japanske defensiv. Danskerne holdte en god fejlfri stime frem mod ophold, hvor de var foran 11-5.

Efter opholdet kom japanerne mere i gang med deres spil, og satte en mur af en defensiv op med mirakelredninger og kast efter bolden. Det gjorde det sværere for danskerne at vinde point. Samtidig begyndte danskerne også at lave flere uprovokerede fejl, så japanerne halede ind på dem.

Begge sider leverede lækker badminton, hvor der blev kæmpet for pointene, og ingen af parrene havde let til point. I slutningen af første sæt blev det rigtig spændende, da japanerne udlignede til 19-19 og bragte sig foran for første gang med 20-19. Desværre kunne danskerne ikke modstå presset og tabte sættet 19-21.


I andet sæt kom japanerne bedst ud af starthullerne, og de fik hurtigt en stor føring på 7-2. Japanerne satte noget godt spil sammen, hvor især Watanabe fløj rundt og fik mange bolde over på dansk side. Danskerne nåede aldrig at bide sig fast før ophold, hvor de en smule frustrerede var bagud 6-11. 

Den gode stil fortsatte på den japanske side af nettet, og faktisk var tre af de syv danske point ved stillingen 16-7 grundet japanske servefejl – det vidnede altså om japanernes storspil i semifinalen. Forskellen mellem første og andet sæt var især, at japanerne hævede deres spil, og ikke lod Astrup/Skaarup komme ind med smash i gulvet. 


Selvom de danske støtter forsøgte at bakke den doublen op med tilråb som ”Let’s go Danmark, Let’s go!”, så kunne herredoublen ikke stå imod den fantastiske badminton som japanerne spillede. Til sidst måtte danskerne se sig slået med 13-21 i andet sæt efter to uprovokerede fejl.

Kom igen drenge! Et ærgerligt nederlag i årets sidste turnering, men flot spillet af den danske herredouble henover hele ugen.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Nu kan du læse RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Magazine
Selv om der går lidt endnu, inden mesterskaberne skydes i gang, kan vi allerede nu præsentere vores RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Ma...
Ét gyldent sæt kan blive altafgørende i aftenens Ligakvalifikation
Der venter et topbrag i næstsidste runde af Ligakvalifikationen, som spilles i aften. Her møder de to mastodonthold, Højbjerg og Værløse, hi...
Matchfixing og betting-adfærd: Bliv klogere på Badminton Danmarks politik og praksis på området
Matchfixing og uetisk betting-adfærd er hverken lovligt eller i orden. Derfor holder Badminton Danmark løbende fokus på at oplyse spillere, ...
Gylden runde i Ligakvalifikationen sikrer Højbjerg og Værløse topplaceringer
Tre intense opgør med to af dem afgjort i hver sit Golden Set var, hvad en flammende fjerde runde af Ligakvalifikationen bød på torsdag afte...
Årets femte og sidste talentpriskandidat: Lennart Engler
I tæt på 30 år har Lennart Engler været badmintontræner, men han er ingenlunde stoppet med at udvikle hverken sig selv, sine spillere eller ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os