Badmintonphoto
Line Christophersen er nomineret til Årets Fund 2018
Jonas Kildegaard Rasmussen - 12-12-2018 08:32:41

Den talentfulde damesingle er nomineret til Politikens prestigefyldte pris: Årets Fund 2018. – Det er ret vildt, siger Line Christophersen.

Der er i øjeblikket nomineringsregn henover det danske badmintonland. I går blev Svend Aage Sørensen nomineret til Team Danmark og Salling Groups Talentpris, og i dag er Line Christophersen blevet udpeget som en af de ti nominerede til Årets Fund 2018 på baggrund af sin flotte udvikling og resultater i løbet af året, der snart er gået. En stor ære for den 18-årige Gentofte-spiller.

- Jeg synes, det er ret vildt at være nomineret. Det havde jeg ikke regnet med, inden jeg så det. Specielt når det er på tværs af sportsgrene, og at der er så mange, der kan vinde prisen. Hele året har gået helt vildt godt, og nu hvor jeg tænker over det, så er det utroligt at tænke på, hvad jeg egentlig har været med til i år. UVM-sølvmedaljen er nok højdepunktet for mig, men også det at komme med til Uber Cup var rigtig stort, siger Line Christophersen.
Sidste år var Mathias Christiansen nomineret, mens Anders Antonsen var nomineret til prisen året forinden. Det er et flot skulderklap til de danske talenter, mener Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

- I Danmark er vi privilegeret med flere talentfulde atleter på tværs af sportsgrene, så at vi med badminton kan blande os igen-igen i nomineringsfeltet, synes jeg er en anerkendelse af det flotte talentarbejde, der bliver lavet i vores klubber og på vores talentcentre. Jeg synes helt sikkert, at Line Christophersen er berettiget til at være nomineret efter sine flotte præstationer i år. Hun udviser en enorm arbejdsiver og lyst til at lære, når hun er her på det Nationale Elite Center i Brøndby to gange om ugen, og så har hun spændende facetter i sit spil, som vi glæder os til at udvikle mere på i fremtiden. Jeg synes også, at vi havde flere spændende kort på hånden i år, da vi foruden Line også har set Mia Blichfeldt (21 år) og Rasmus Gemke (21 år) få deres internationale gennembrud som seniorspillere, siger Jens Meibom.
Politiken, som uddeler prisen, inviterer mod slutningen af året alle specialforbund under DIF til at indstille kandidater til kåringen af Årets Fund.

Når fristen for indstillinger er udløbet (sidst i november), mødes komiteen bag prisen for at bedømme kandidaterne.

Vurderingen kommer til udtryk i point fordelt af fem involverede parter:
•Danmarks Idrætsforbund
•Team Danmark
•Politikens chefredaktion
•Politikens sportsredaktør
•Politikens sportsredaktion

Alle indstillede præsenteres i Politiken og på politiken.dk, mens de ti bedst placerede inviteres til bladhuset for at blive hyldet og festligholdt.

Viktor Axelsen og tre øvrige badmintonspillere har tidligere vundet Årets Fund. Kan du gætte, hvem de andre er? Få svaret ved at se alle de tidligere vindere af Årets Fund her:
2017: Mikkel Bjerg, cykling
2016: Kasper Dolberg, fodbold
2015: Simone Tetsche Christensen, BMX-cykling
2014: Ida Marie Baad Nielsen/Marie Thusgaard Olsen, sejlsport
2013: Emma Jørgensen, kajak
2012: Thorbjørn Olesen, golf 
2011: Mie Ø, Nielsen, svømning
2010: Viktor Axelsen, badminton
2009: Rikke Møller Pedersen, svømning
2008: Morten Jørgensen, roning
2007: 4 km-holdet, cykling
2006: Nicklas Bendtner, fodbold
2005: Daniel Agger, fodbold
2004: Caroline Wozniacki, tennis
2003: Jonas Høgh-Christensen, sejlsport
2002: Mads Rasmussen/Rasmus Quist, roning
2001: Christian Poulsen, fodbold 
2000: Rasmus Henning, triatlon
1999: Kristian Pless, tennis
1998: Louise Ørnstedt, svømning
1997: Peter Rasmussen, badminton
1996: Det mandlige ungdomslandshold, håndbold
1995: Mikkel Beck, fodbold
1994: Kristine Roug, sejlsport
1993: Morten Backhausen, golf
1992: Kenneth Carlsen, tennis
1991: Dorte O. Jensen, sejlsport
1990: Stig Jepsen, Kano


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Nu kan du læse RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Magazine
Selv om der går lidt endnu, inden mesterskaberne skydes i gang, kan vi allerede nu præsentere vores RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Ma...
Ét gyldent sæt kan blive altafgørende i aftenens Ligakvalifikation
Der venter et topbrag i næstsidste runde af Ligakvalifikationen, som spilles i aften. Her møder de to mastodonthold, Højbjerg og Værløse, hi...
Matchfixing og betting-adfærd: Bliv klogere på Badminton Danmarks politik og praksis på området
Matchfixing og uetisk betting-adfærd er hverken lovligt eller i orden. Derfor holder Badminton Danmark løbende fokus på at oplyse spillere, ...
Gylden runde i Ligakvalifikationen sikrer Højbjerg og Værløse topplaceringer
Tre intense opgør med to af dem afgjort i hver sit Golden Set var, hvad en flammende fjerde runde af Ligakvalifikationen bød på torsdag afte...
Årets femte og sidste talentpriskandidat: Lennart Engler
I tæt på 30 år har Lennart Engler været badmintontræner, men han er ingenlunde stoppet med at udvikle hverken sig selv, sine spillere eller ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os