Badmintonphoto
Ny konstellation på plads i mixeddouble
Jonas Kildegaard Rasmussen - 03-12-2018 15:12:21

Med Mads Conrad-Petersens pludselige pause og Joachim Fischers stop på det Nationale Elite Træningscenter har Badminton Danmarks sportslige ledelse arbejdet på at skabe nye konstellationer, som kan sikre Danmark medaljer til mesterskaber i fremtiden. Det har medført, at Mads Pieler Kolding og Alexandra Bøje fremadrettet skal spille sammen i mixeddouble.

Mads Conrad-Petersen beslutter i sidste uge at holde en pause på ubestemt tid fra Eliteprogrammet på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, og i dag kom det frem, at Joachim Fischer stopper på Eliteprogrammet pr. 1. marts. 

Læs også: Joachim Fischer stopper på Badminton Danmarks Elitecenter

Det har gjort 30-årige Mads Pieler Kolding og 18-årige Alexandra Bøje begge har stået uden makker i kort tid, men ikke længere. Badminton Danmarks sportslige ledelse har valgt at sætte de to spillere sammen i en ny mixeddoublesatsning. 

- I og med at Conrad (Mads, red.) ikke er til rådighed, har vi fået en mulighed for at afprøve Mads Kolding og Alexandra Bøje i mixeddouble. Kolding har tidligere spillet mixeddouble med Kamilla Rytter Juhl, hvor han gjorde det rigtig godt, og jeg ser rigtig meget frem til at se, hvad de to kan præstere sammen. Vi mener, at Kolding har et interessant potentiale i mixeddouble, som det bliver spændende at følge i samspil med Alexandra. Samtidigt er det klart, at vi skal have lidt tålmodighed med den nye konstellation, da Kolding naturligvis skal bruge lidt tid på at vænne sig til mixed igen, og de samtidigt er et nyt par, siger Jens Meibom.

Mads Pieler Kolding ser frem til at genoptage karrieren i mixeddouble, men han er også indstillet på, at der skal knokles.

- Det bliver spændende og udfordrende, men også som en fin chance for at få prøvet mig af i mixed igen. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil op og spille med, hvor det er sjovt, men det kommer til at tage tid, så vi skal være smarte i vores udvikling og ikke forhaste den, siger Kolding, som ikke har spillet mixeddouble på højeste niveau siden VM 2015, hvor han stoppede med at spille sammen med Kamilla Rytter Juhl.
Han roser også sin kommende makker, som han håber han kan være med til at flytte i den rigtige retning.

- Alexandra har et kæmpe potentiale, og jeg lægger ikke skjul på overfor hende og trænerteamet, at hun har gode kompetencer, men hun er også ung, så jeg håber og tror på, at vi kan få sat skub i hendes udvikling, og jeg skal også selv udvikle mig indenfor mixed, da det er mange år siden, jeg har spillet den kategori, siger manden med verdens hårdeste smash.

Hos Alexandra Bøje er motivationen for det nye makkerskab også i top. 

- Jeg glæder mig og ser meget frem til at spille sammen med Mads (Kolding, red.). Jeg tror på, at det bliver godt mellem os, og vi går begge to ind til makkerskabet med en masse motivation. Ingen tvivl om, at vi vil stræbe efter at gøre det rigtig godt og komme højt op på verdensranglisten, men lige nu skal vi først og fremmest finde hinanden og stille og roligt komme i gang med projektet, siger Højbjergspilleren og fortsætter. 

- Jeg er utrolig glad for det som Joachim og jeg har haft sammen det sidste års tid, og det har været kæmpe stort for mig. Det har sparet mig for en masse udviklingsår i min karriere ved at få al den her erfaring på bare et enkelt år. 
Mads Pieler Kolding vil fortsætte i herredouble sammen med Niclas Nøhr. I første omgang vil de begge have fokus på deres mixdouble og kun spille herredouble, når det kan passe ind i forhold til deres mixdouble.

I herredouble vil Kim Astrup og Anders Skaarup samt Frederik Søgaard/David Daugaard fortsætte deres satsning. I mixeddouble gælder det samme for Christinna Pedersen/Mathias Christiansen og Sara Thygesen/Niclas Nøhr.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Svend Aage Sørensen nomineret til stor national pris
Badminton Danmarks cheftræner på Elite- og Talentcenter Aarhus, Svend Aage Sørensen, er nomineret til Team Danmark og Salling Groups Talentp...
Mindeord for Bent Vedsø
En stor og flittig ildsjæl i vores badmintonsport gik i sidste uge bort, da Bent Vedsø, Nykøbing Falster døde. Han blev 89 år. Bent har m...
Badminton Danmark vil ikke forhandle med Spillerforeningen: Har ikke tillid til Mads Øland
Badminton Danmarks hovedbestyrelse besluttede på deres møde i går, at direktionen ikke får mandat til at fortsætte forhandlingerne med Mads ...
En intens periode af Badmintonligaen er slut: Sådan står holdene lige nu
De sidste ni dage er der blevet serveret badminton på højeste niveau i Badmintonligaen, og holdene har smashet, servet og svedt sig gennem f...
Store sejre på hjemmebane i syvende runde af Badmintonligaen
Aftenens runde bød på store 5-1-sejre, udelukkende udebanenederlag og nul Golden Set-afgørelser. Team Skælskør-Slagelse beholder desuden pla...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os