Badminton Danmark
UVM: Danmark taber i et drama til Indien
Jonas Kildegaard Rasmussen - 09-11-2018 08:02:13

Danmarks U19-landshold tabte tidligere på dagen 0-3 til Indonesien, og her til aften blev det desværre til endnu et nederlag. Denne gang på 2-3 til Indien, som først blev afgjort til allersidst i et eller flot comeback af Rasmusen Espersen/Christine Busch. Det betyder, at Danmark skal møde Taiwan på lørdag i kampen om 7.-8. pladsen ved Ungdomsverdensmesterskaberne i Canada.

Med et kvartfinalenederlag som skulle bearbejdes på blot fire timer, før de unge danskere skulle i ilden igen, ventede der dem intet mindre end en svær øvelse. En øvelse som i sidste ende blev for svær. 2-3 tabte Danmark desværre til Indien og dermed missede muligheden for at blive den femtebedste nation ved UVM 2018.

- Det har været en super lang dag med to kampe tæt på hinanden, og derfor også rigtig kort tid til at forberede spillerne på næste opgave. Men de håndterede det faktisk meget fornuftigt. Alle har i dag været gode til at følge gameplanen, også når de blev presset, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard.

Det hele skulle afgøres i den sidste kamp i holdkampen. 17-årige Rasmus Espersen og Christine Busch var dem, som vis skuldre og ketchere kunne føre Danmark til lørdagens kamp om 5.-6. pladsen. Men deet glippede til allersidst i et nervepirrende drama, som endte 21-12, 17-21, 19-21 efter danskerne var kommet flot tilbage i tredje sæt af flere omgange.

- Det var rigtig ærgerligt, at vi ikke lige fik nappen den til sidst, men overordnet set var det en godkendt indsats, hvor flere af spillerne spillede på et rigtig højt niveau, siger Jesper Hovgaard.


Det var et dansk U19-landshold, som havde byttet ud i de kategorier, som spillede kvartfinalen mod Indonesien. Det betød, at UVM-debutanten Oscar Sunekær spillede herresingle i stedet for Magnus Johannesen, Mads Muurholm/Mads Vestergaard stod i herredoublen, og så var Rasmus Espersen sat sammen med Christine Busch i mixeddoublen. 

Line Christophersen stod på holdkortet til kvartfinalen, men nåede ikke at komme i spil. Derfor var der genvalg til hende, og det kvitterede hun for med Danmarks første sejr mod Indien, da hun vandt 21-16, 11-21, 21-13 over Gayatri Pullela.

Det skete efter holdkampens første opgør, hvor Mads Muurholm/Mads Vestergaard på 30 minutter kunne se sig besejret af Garaga/Kapila med 18-21, 15-21. 


Efter Line Christophersens sejr skulle den danske UVM-debutant Oscar Sunekær op imod Kiran George. Desværre blev det ikke nogen drømmedebut for Sunekær, som blev slået med 13-21, 8-21.

Dermed skulle Amalie Magelund, der spillede mixeddouble mod Indonesien i går eftermiddags dansk tid, og Freja Ravn forsøge at holde Danmark inde i kampen om at gå videre til at spille om 5.-6. pladsen til UVM. U19-danmarksmestrene fejlede ikke og tog sejren på 21-19, 21-17, hvilket betød, at kampen skulle ud i en femte og afgørende fight.

Som omtalt kunne Espersen/Busch desværre ikke hjælpe Danmark til sejr, og det betyder, at Danmark skal møde Taiwan i kampen om 7.-8. pladsen i morgen, lørdag, klokken 14.30. 

- Vi fik nye konstellationer i spil, og vi fik også Freja (Ravn, red.) igang igen, hvilket gik godt. Så nu glæder vi os til en hviledag, og så er vi klar til Taiwan på lørdag, siger Hovgaard. 


Kom så Danmark.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
UVM: - Er I vanvittige en vild dag
Tredjedagen ved UVM i Canada blev en vild en af slagsen ifølge U19-landstræner Jesper Hovgaard. – Vi kan med rette føle os skuffede, glade o...
UVM: Danskere viser rutine på andendagen
Selvom det ikke kunne blive til lutter danske triumfer tirsdag, så lykkedes det i flere tætte tilfælde de danske spillere at hive sejren ove...
Danskerne gjorde rent bord på førstedagen ved individuelt UVM
Førstedagen af det individuelle UVM i Canada blev en dejlig dag set med danske øjne. Syv sejre ud af syv mulige sikrer danskerne en forrygen...
Køb din billet til FZ FORZA/RSL DM 2019 allerede nu
EM for blandede hold er ikke den eneste store badmintonbegivenhed i februar 2019. Det er FZ FORZA/RSL DM også. Derfor glæder det os, at vi n...
Danmark slutter UVM for hold som otter: - Vi kan med god grund være glade
Det blev desværre til et dansk 1-3 nederlag i lørdagens kamp mod Taiwan, og det betyder, at Danmark ender som otter ved UVM 2018. - Vi er en...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os