Badminton Europe, Mark Phelan
Rosengren genvinder EM-guldmedalje
Jonas Kildegaard Rasmussen - 04-11-2018 18:29:37

Cathrine Rosengren cementerede i dag, at hun er Europas bedste para-damesinglespiller, da hun vandt EM-guld i damesingle. Samtidig blev det til en sølvmedalje i damedouble på denne finaledag ved Para EM 2018.

Cathrine Rosengren har gjort det igen. Vundet Para EM i damesingle. Fuldstændig ligesom hun gjorde for to år siden, da europamesterskaberne senest blev spillet.

Det skete med en sejr på 21-12, 21-9 over den andenseedede Zehra Baglar, som havde flot support i ryggen med tyrkiske fans på tilskuerepladserne. 

- Cathrine (Rosengren, red.) beviste i dag, at hun uden sammenligning er Europas bedste para-damesinglespiller. Uden tvivl. Der er pres på hende, og hun var nervøs for, hvordan hun skulle håndtere det omkringliggende tryk, der kom fra de tyrkiske fans, men hun formår at slå til, når hun skal, og så er der ikke så meget at gøre fra modstandernes side. Det er fuldt fortjent, at hun igen kan kalde sig europamester, siger Team Manager Nicolaj Knudsen.


19-årige Rosengren har stadig ikke tabt et eneste sæt til en anden europæisk paradamesinglespiller siden hun begyndte at konkurrere i para-badminton for to år siden. Det er noget af en statistik, hun naturligvis er stolt af.

- Det er selvfølgelig mega fedt, at jeg på den måde kan bevise, at jeg er den bedste. Jeg havde aldrig været så nervøs før en kamp. Det var ikke så rart, fordi der var så meget larm i hallen fra de tyrkiske fans. Men da jeg kom ind på banen, gik nervøsiteten relativt hurtigt væk. Jeg har vundet over hende flere gange før, så jeg kunne mærke presset og forventningerne. Men jeg fik hurtigt tankerne ud af hovedet, og så gik det fint nok, så det var dejligt, siger Cathrine Rosengren.


Desværre for Cathrine Rosengren tabte hun damedoublefinalen med sin franske makker Coraline Bergeron, hvorfor de to stod på det anden øverste trin på podiet, hvor sølvmedaljerne blev hængt om halsen. I finalen tabte konstellationen med 11-21, 18-21 til norske Helle Sofie Sagoy og tyske Katrin Seibert. 

- Det var virkelig ærgerligt. I første sæt var Coraline rigtig nervøs, og hun er ikke så bevægelig, fordi hun har en benprotese, så hun kan ikke rigtig bevæge sig. Hun kunne dække et hjørne, og jeg dækkede de tre andre, og det gik egentlig rigtig fint, men de fik flyttet os godt rundt, og Katrin spillede rigtig godt og læste spillet, så der var desværre ikke så meget at stille op, siger danskeren. 


Alt i alt kommer Danmark fra Para EM med en bronzemedalje til Simone Meyer Larsen, sølv til Cathrine Rosengren i damedouble og så guld i damesingle. Alt i alt et tilfredsstillende EM i Team Manager Nicolaj Knudsens øjne.

- De gjorde alt, hvad de kunne i damedoublen, men banen bliver for stor for Cathrine, når hun skal dække tre fjerdedele af banen. Det er klart tilfredsstillende resultat, selvom vi er skuffet nu ovenpå det nederlag, men at Simone også kunne tage en medalje med hjem var ikke forventet, så vi kan være glade for dette Para EM, siger Nicolaj Knudsen.

Det har i det hele taget været et rigtig flot sportsligt år for Greve-spilleren, som i oktober vandt VICTOR DENMARK PARA presented by DANISA og som tilbage i juli vandt Thailand Para Badminton International


Fra januar af gælder det Para OL-kvalifikationen. Et langt forløb på halvandet år, som hun ser frem til.

- Jeg glæder mig rigtig meget til det næste halvandet år, så jeg kan få asiatisk modstand. Jeg håber, at jeg kan blive ved med at forbedre mig, og så håber jeg bare på det bedste, siger Rosengren.

Første para-turnering kan blive i marts for de danske para-spillere, når Turkish Para-Badminton International bliver spillet.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
TSS vinder RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019!
For første gang siden 2014 løftede Team Skælskør-Slagelse her til aften trofæet som danske mestre for hold, da de slog grundspilsvinderne Gr...
Mandag brager RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019 løs: Se finaleopstillingerne her
Opdateret mandag den 22. april kl.15.09, da Team Skælskør-Slagelse har meddelt, at Line Kjærsfeldt udgår fra kampen i aften og erstattes med...
Badmintonekspert: Skadefri hold og seks lige kampe er ligafinaledrømmen
Efter en sæson i Badmintonligaen præget af mange skader og internationale turneringer håber TV 2 Sports badmintonekspert, Jim Laugesen, på e...
Trænere forventer tæt RSL/FZ FORZA Ligafinale
På papiret ser RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019 ud til at blive et drama uden lige. Sådan lyder vurderingen forud finalen fra både TSS-træner S...
Årets første Badmintonligamedaljer uddeles i aften
Bronzemedaljerne er de første medaljer i årets Badmintonliga, der skal finde sine retmæssige ejermænd. Bliver det Vendsyssel eller Solrød St...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os