Badminton Europe, Mark Phelan
Den første danske medalje er i hus ved Para EM
Jonas Kildegaard Rasmussen - 03-11-2018 13:31:17

Simone Meyer Larsen vandt i dag Danmarks første medalje ved Para EM i Frankrig, da hun i damedouble endte på en tredjeplads og dermed fik bronze om halsen. Cathrine Rosengren er sikker på at vinde to sølvmedaljer som minimum, da hun spillede sig videre til to finaler i morgen.

Den første danske medalje er klar til at komme med hjem fra Para EM i Frankrig. Det står klart efter, at Simone Meyer Larsen vandt bronze i damedoublekategorien i SS6-disciplinen. Det endda til trods for, at hun tabte dagens kamp mod guldvinderne Rebecca Bedford/Rachel Choong med 10-21, 5-21.

- Det er rigtig fint og flot, at Simone (Meyer Larsen, red.) vinder en bronzemedalje. Det var ikke forventet, men hun vandt sin første kamp i damedoublegruppen, og det viste sig at være nok, så hun gjorde, hvad hun skulle, kan man sige, og det er stærkt klaret, siger Team Manager Nicolaj Knudsen.


Simone Meyer Larsen vandt bronze sammen med sin russiske makker, Irina Borisova. Sølvmedaljerne gik til Daria Bujnicka/Oliwia Szmigiel fra Polen. Medaljerne blev uddelt på baggrund for doublernes placering i gruppen, hvor de hver især mødte hinanden en gang. 

I SU5-disciplinen var den forsvarende europamester Cathrine Rosengren på ny suveræn, selvom nerverne meldte sig i semifinalensejren på 21-15, 21-3 i damesingle over Megan Hollander. 

- Indtil 15-15 i første sæt var Cathrine (Rosengren, red.) helt stiv i kroppen. Spillet flød ikke. Men derfra tog hun seks point i træk, og i andet sæt cementerer hun sin klasse ved kun at tabe tre point på egne fejl. Det var klasse, siger Nicolaj Knudsen.


I damedouble kommer 19-årige Rosengren også til at stå i finalen, ligesom hun gjorde ved Para EM 2016. Dengang vandt hun med Astrid Lilhav Riis, men i år skal hun forsøge at forsvare titlen med franske Coraline Bergeron. De slog klar Veronique Braud/Emma Louise Stoner med 21-6, 21-7 og er nu klar til finalen mod Helle Sofie Sagoy/Katrin Seibert.

- Cathrine står med gode kort på hånden til at forsvare sine EM-guldmedaljer fra 2016, synes jeg. Det bliver ikke nemt og finaler er altid noget helt specielt, hvor mange faktorer spiller ind. Men jeg tror på, at hun kan lykkes, siger den danske Team Manager.

Cathrine Rosengren møder den andenseedede tyrker Zehra Baglar i damesinglefinalen. Hende har danskeren tidligere haft krammet på ved dette års mesterskab, da hun i går slog hende i mixeddouble med 21-16, 21-7. 

Vi håber, at Cathrine rosengren kan forsvare sine EM-guldmedaljer i morgen. Kom så Danmark.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Malaysia Masters: Kinesisk overmand bremser Axelsens finalehåb
Viktor Axelsen mødte hård kinesisk modstand i form af Chen Long i semifinalen i hans første turnering i 2019 og siden oktober. Danskeren måt...
Indstil din kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019
Sidste år blev Badminton Danmarks Talentpris uddelt for blot tredje gang. Nu er det igen blevet tid til at indstille de kandidater, som I sy...
Cathrine Rosengren nomineret til Årets para-atlet 2018
Parasport Danmark har nomineret Cathrine Rosengren til Årets para-atlet 2018. Onsdag den 23. januar 2019 kl. 14.00 i DGI Huset i Vejle afgør...
STEM: Hvem skal være Årets Badmintonspiller 2018?
Badminton Danmark og TV 2 SPORT kårer Årets Badmintonspiller 2018 ved FZ FORZA/RSL DM 2019. 2018 bød på en masse flotte danske badmintonpræs...
- En øjenåbner: Specialkursus gav erfarne trænere nye indsigter
Selv om de to tidligere topspillere Line Kruse og Thomas Laybourn har arbejdet som badmintontrænere i en årrække, var det først i begyndelse...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os