Badminton Europe/Mark Phelan
Dansker sikrer to medaljer ved Para EM 2018
Jade Wittenkamp - 02-11-2018 10:24:32

Opgaven lød i dag på seks kampe i alt for danskerne ved Para EM i Rodez, Frankrig. Med to sejre fra Cathrine Rosengrens side er Danmark nu sikret to medaljer ved Para EM 2018 – det handler blot om hvilken karat, det skal være.

En lang dag var i vente for den forsvarende mester i damesingle ved Para EM Cathrine Rosengren, der skulle spille tre kampe i dag – en kamp i hver kategori.

De to første var ingen sag for den topseedede danske damesingle. I netop damesingle gik Rosengren fra banen som sejrsherre efter blot 13 minutter med cifrene 21-8, 21-4 over ukrainske Ivanna Redka. 


Også i damedouble viste hun karakter sammen med sin franske makker Caroline Bergeron, da de slog tyrkiske Zehra Baglar og polske Katarzyna Ziebik med 21-16, 21-7.

- Cathrine er turneringens bedste damespiller. Det viser hun ved at gå ind og tage ansvar i damedoublen, og derefter også vinder sin single så overlegent, fortæller Team Manager Nicolaj Knudsen.

Rosensgrens mixeddouble så dog ud til at blive en noget sværere kamp. Her mødte hun og hendes skotske makker Colin Leslie nemlig det topseedede par. Kampen endte også med et nederlag på 14-21, 15-21. 
 
- Modstanderne spiller godt, og de er rigtig dygtige. Cathrine og hendes makker gør, hvad de kan, men de andre er topseedede og favoritter til at vinde det hele, siger Nicolaj Knudsen.


Det gik desværre heller ikke helt godt for Simone Emilie Meyer Larsen, der måtte se sig slået i damedouble af et godt polsk par med 12-21, 13-21. Larsen og hendes russiske makker Irina Borisova er dog stadig meget tæt på metal.

I damesingle kæmpede Larsen en brav kamp og spillede en 40 minutter lang tresætter, der desværre ikke faldt til hendes fordel. 19-21, 17-21, 10-21 endte kampen, som ifølge Larsen selv var en god kamp.

- Da jeg fik mit spil under kontrol og fandt ud, hvordan jeg skulle spille hende, synes jeg det gik rigtig godt. Jeg ville ønske, jeg lige kunne have fået de sidste point i første sæt også. I tredje sæt er hun bare lidt bedre end mig, og får taget på mig, så jeg får brugt alle mine kræfter, fortæller Simone Emilie Meyer Larsen.


Endnu en dansker i form af Julie Thrane var også i kamp i dag. En enkelt damesingle bød dagen på for Julie Thrane, men en hård en af slagsen. Hun mødte andenseedede Zehra Baglar fra Tyrkiet, og pressede tyrkeren ud i tre sæt, men tabte med cifrene 18-21, 23-21, 9-21. 

Thrane skulle vinde i to sæt i dag, hvis hun skulle gøre sig forhåbninger om at gå videre til semifinalen. Men selv da det ikke lykkedes efter at have tabt første sæt, gav hun ikke op:

- Selvom Julie ved, at hun skal vinde i to sæt, går hun ind og kæmper efter første sæt og viser, at hun gerne vil vinde den her kamp alligevel og tager så andet sæt. Desværre vrikker hun rundt to gange i tredje sæt og kan derfor ikke spille sig til sejren, fortalte Nicolaj Knudsen.


I morgen står den på damedouble og semifinale i damesingle for Cathrine Rosengren, en damedouble for Simone Emilie Meyer Larsen, mens Para EM er slut for Julie Thrane for denne gang. 

- Simone skal møde de suverænt bedste i damedoublen, så der er små chancer for at vinde den kamp, mens Cathrine bør vinde begge sine kampe, vurderer Nicolaj Knudsen.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
TSS vinder RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019!
For første gang siden 2014 løftede Team Skælskør-Slagelse her til aften trofæet som danske mestre for hold, da de slog grundspilsvinderne Gr...
Mandag brager RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019 løs: Se finaleopstillingerne her
Opdateret mandag den 22. april kl.15.09, da Team Skælskør-Slagelse har meddelt, at Line Kjærsfeldt udgår fra kampen i aften og erstattes med...
Badmintonekspert: Skadefri hold og seks lige kampe er ligafinaledrømmen
Efter en sæson i Badmintonligaen præget af mange skader og internationale turneringer håber TV 2 Sports badmintonekspert, Jim Laugesen, på e...
Trænere forventer tæt RSL/FZ FORZA Ligafinale
På papiret ser RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019 ud til at blive et drama uden lige. Sådan lyder vurderingen forud finalen fra både TSS-træner S...
Årets første Badmintonligamedaljer uddeles i aften
Bronzemedaljerne er de første medaljer i årets Badmintonliga, der skal finde sine retmæssige ejermænd. Bliver det Vendsyssel eller Solrød St...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os