Nekrolog: Morten Bjergen
Jakob Poulsen - 30-08-2018 10:35:22

Det var med stor sorg, at jeg onsdag den 29. august modtog beskeden om min gode ven og trænerkollega Morten Bjergens alt for tidlige død aftenen forinden.

Morten var en stor personlighed med klare holdninger og stærke værdier og efterlader sig langt ud i det danske badmintonlandskab en stor sorg og et stort tomrum. Sorgen og tomrummet er dog ikke at sammenligne med den som hans nærmeste familie, herunder hans kone Britt og børnene Cecilie, Mathilde og Frederik oplever. Mine varmeste tanker går derfor til dem i denne svære tid.

Mit bekendtskab med Morten startede for knap 15 år siden, så denne nekrolog vil primært tage sit udgangspunkt i denne periode. På det tidspunkt var jeg træner i Vendsyssel BK, hvor Mortens ældste datter Cecilie netop var begyndt at spille. 

Inden Morten blev aktiv i trænergerningen, var han i en lang årrække akti som spiller i Triton Aalborg, for hvem han spillede adskillige førsteholdskampe. 

Jeg vil huske Morten som en fantastisk mand til Britt og far for sine tre børn. En positiv mand med gode værdier, som tydeligt smittede af på resten af familien.

Jeg vil huske Morten som en god ven og sparringspartner, der var dybt engageret i andre mennesker og altid ville folk det bedste.

Jeg vil huske Morten som en dygtig, engageret og passioneret badmintontræner, der altid skabte glæde, motivation og udvikling, for de spillere han havde med at gøre. Morten har i den grad sat sit præg på nordjysk badminton, hvor klubber som Trition, St. Restrup og Vendsyssel BK alle i en lang årrække har haft stor glæde af Mortens store engagement.

Jeg vil huske Morten som en iværksætter med gode ideer, og han var aldrig bange for at føre dem ud i livet. Morten drev ved siden af badmintonsporten coachingfirmaet Med Vilje, der havde til opgave at uddanne ledere i erhvervslivet. Han har været drivkraften bag DiGifys og badmintonportalen Best on Court. Morten var manden bag teknika/miniton, der i dag er implementeret i mange klubber landet over. Morten havde endvidere et pigeprojekt i samarbejde med Thomas Engholm og som ovennævnte indikerer, så var det ikke initiativ og drive der skortede på hos Morten.

Med andre ord, det er en stor ildsjæl, drivkraft og personlighed, der ikke længere er iblandt os. Morten du vil blive savnet. Men en ting er sikkert, Morten har sat enorme aftryk i dansk badminton i almindelighed og nordjysk badminton i særdeleshed. Hans værdier vil leve videre i dansk badminton og ikke mindst hos de efterladte i familien.

Bisættelsen finder sted i Frejlev Kirke, Aalborg, onsdag d. 5 september kl. 13.00.

Æret være Morten Bjergens minde.

Jakob Poulsen, ven og trænerkollega.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Nu kan du læse RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Magazine
Selv om der går lidt endnu, inden mesterskaberne skydes i gang, kan vi allerede nu præsentere vores RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Ma...
Ét gyldent sæt kan blive altafgørende i aftenens Ligakvalifikation
Der venter et topbrag i næstsidste runde af Ligakvalifikationen, som spilles i aften. Her møder de to mastodonthold, Højbjerg og Værløse, hi...
Matchfixing og betting-adfærd: Bliv klogere på Badminton Danmarks politik og praksis på området
Matchfixing og uetisk betting-adfærd er hverken lovligt eller i orden. Derfor holder Badminton Danmark løbende fokus på at oplyse spillere, ...
Gylden runde i Ligakvalifikationen sikrer Højbjerg og Værløse topplaceringer
Tre intense opgør med to af dem afgjort i hver sit Golden Set var, hvad en flammende fjerde runde af Ligakvalifikationen bød på torsdag afte...
Årets femte og sidste talentpriskandidat: Lennart Engler
I tæt på 30 år har Lennart Engler været badmintontræner, men han er ingenlunde stoppet med at udvikle hverken sig selv, sine spillere eller ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os