Badmintonphoto
Rasmus Gemke efterudtaget til VM: - Det er kæmpestort
Lasse Kjær Hansen - 12-07-2018 12:12:01

Badminton Danmarks sportslige ledelse har valgt at efterudtage 21-årige Rasmus Gemke til VM i Nanjing, Kina. Det bliver aarhusianerens første individuelle VM. – Det er kæmpestort, lyder det fra den kommende VM-debutant. 

Der er kun 19 dage til, at VM anno 2018 løber af stablen, og selvom Rasmus Gemke efterhånden havde indstillet sig på at skulle følge mesterskabet hjemme fra Danmark, så er den plan nu ændret.  

Badminton Danmarks sportslige ledelse har nemlig besluttet at efterudtage Rasmus Gemke til VM i Nanjing, og for herresinglen er det mildest sagt sommerens glædeligste overraskelse.  

- Jeg blev selvfølgelig pisseglad, da jeg blev ringet op af Kenneth (Jonassen, red.), men jeg må indrømme, at det kom meget bag på mig. Der skulle en skade hos en udtaget spiller til inden 16. juli, for at det i første omgang kunne blive aktuelt, så jeg havde egentlig lagt tanken lidt på is, siger Rasmus Gemke, der er benovet over at få muligheden.  

- Det er kæmpestort og betyder selvsagt vildt, vildt meget for mig. Det er fedt at vide, at forbundet tror på mig og er villig til at bruge nogle ressourcer på mig, siger Rasmus Gemke.  

Muligheden for at udtage Rasmus Gemke opstod som følge af afbud fra flere af de øvrige VM-nationers herresinglespillere. I kraft af at danskeren er placeret relativt højt på verdensranglisten, i skrivende stund som nummer 27 i herresingle, blev Badminton Danmark tilbudt, at han kunne komme med.

Læs også: Badminton Danmark har godkendt 17 danske spillere til individuelt VM
    
Det er imidlertid ikke på den baggrund alene, at Rasmus Gemke er udtaget, forklarer cheflandstræner Kenneth Jonassen. 
 
- Vi takker normalt ikke ja til at tage spillere med til de her mesterskaber i Østen, medmindre vi dels kan se et fremtidspotentiale i den givne spiller, og dels at spilleren har leveret nogle resultater inden for det seneste år. Rasmus har vist en høj stabilitet, gode præstationer og samtidig et stort potentiale til at slå nogle af de højest rangerede spillere i verden. Det er det, vi arbejder frem imod, og derfor er vi rigtig positive over at udtage ham til hans første VM, siger Kenneth Jonassen.  

Sidste år vandt Rasmus Gemke blandt andet Finnish Open og Bitburger Open. Senest viste han gode takter ved Malaysia Open og Indonesia Open, hvor det lykkedes ham at lægge hårdt pres på henholdsvis verdens nummer seks, Chou Tien Chen, og verdens 20. bedste, Sameer Verma. 

Vil du sikre dig billet til DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR? Køb din billet her.
 
Selvom udtagelsen kommer, blot få uger inden det går løs i Kina, ser landstræner Kenneth Jonassen ingen videre ulemper, hvad angår Gemkes forberedelse til mesterskabet.  

- Vi har hele tiden haft en tro på, at der kunne være en chance for, at Rasmus kunne komme med. Han har hele vejen rundt haft fokus og har blandt andet trænet rigtig hårdt op til Malaysia og Indonesia Open, så han er i god form. Nu sadler vi så en lille smule om i forhold til hans oprindelige plan, men det bliver ikke noget problem, siger Kenneth Jonassen. 
 
Rasmus Gemke kommer til at repræsentere Danmark i herresinglekategorien sammen med Anders Antonsen, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Viktor Axelsen. 

Verdensmesterskaberne spilles fra 30. juli til 5. august. 
 
VM-seedningerne offentliggøres fredag, og dem vil du kunne læse meget mere om her på badminton.dk
 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Dansk U15-triumf i Holland: Holdguld ved 8 Nations 2019
Med en 6-3-sejr over Frankrig sikrer det danske U15-landshold sig på fornem vis guldet ved 8 Nations 2019. – Det betød noget derinde for spi...
U15-landsholdet spiller sig overlegent i finalen ved 8 Nations 2019
Det danske U15-landshold vinder sine to første opgør stort ved den internationale holdturnering 8 Nations i hollandske Haarlem. Selvom det u...
Mindeord: Tage Mølgaard Hansen
Tage Mølgaard Hansen, Gentofte, er død i den høje alder af 99 år. Tage modtog DBF's ærestegn i 1981 for sin indsats som mangeårig formand...
Nyslåede europamestre hjælper Højbjerg til kneben sejr i Ligakvalifikation
Spillet om ligapladserne til næste sæson fortsatte her til aften, hvor blandt andet Værløse tog sin anden sejr i træk, og nyslåede europames...
Danmark vinder EM for blandede hold for 17. gang
For 17. gang kunne Danmark løfte trofæet ved EM for blandede hold. I år blev guldmedaljerne sikret mod Tyskland med en finalesejr på 3-0, og...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os