Regulering af point i Ny Rangliste
- 01-03-2018 09:16:02

Badminton Danmark og DGI Badminton ønsker, at alle så vidt muligt finder en placering på et spillemæssigt niveau med spillere af samme niveau, så man får så mange gode og jævnbyrdige kampe som muligt igennem den enkeltes karriere. Badminton Danmark og DGI Badminton ønsker samtidig at lette overgangen til senioraktivitet ved, at alle aldersrelevante ungdomsspillere allerede er indplaceret på deres aktuelle seniorniveau ved sammenligning af point, inden disse faktisk bliver seniorer. Hertil kommer en række andre intentioner og forbedringer af konkurrencebadminton generelt. Man kan læse mere om status og perspektiver på vores FAQ af den nye rangliste.

Et mål for Badminton Danmark og DGI Badminton er, at få flest mulige spillere til at opleve glæde, udvikling og oplevelse ved at spille badminton, så vi fastholder dem i sporten, og så vi mindsker frafald. Det gør vi blandt andet ved at sikre, at spillerne føler sig som en del af et fællesskab.

For Badminton Danmark og DGI Badminton er det ikke et mål i sig selv, at ungdomsspillerne i løbet af en sæson skal rykke så højt op i en given rangering som muligt. Det er heller ikke et mål i sig selv, at der skal være så mange E-, M-, A -række spillere som muligt sidst på sæsonen. Badminton Danmark og DGI Badminton ønsker overordnet set at begrænse jagten på point og bogstaver, som vi ser den i dag.
Når det handler om konkurrence- og turneringsbadminton, så er glæden og oplevelsen ved spillet, at man blandt andet møder spillere på samme niveau, at man spiller jævnbyrdige kampe, ikke kun taber i første runde, men også rent faktisk vinder nogle af sine kampe.

Pointregulering i konkurrence er ikke nyt for badminton, men ved at se lidt nærmere på forskellige individuelle andre grene, for eksempel golf, bordtennis, skak, e-sport, med flere, har vi forsøgt at lægge en reguleringsmekanisme ind i badminton, som vi i dag har savnet i det nuværende klassifikationssystem. Vi ved, at vi har behov for en reguleringsmekanisme til løbende at lade alle aktive spille sig ind på sit aktuelle badmintonniveau, og derved få mest glæde ved konkurrenceaktivitet. 

Hvor point tidligere har været mest til personlig tilfredsstillelse og prestige, er point nu også tænkt som en reguleringsmekanisme for at indplacere alle på ens eget mest sammenlignelige niveau for en større gruppe af spillere i fællesskabet. 

Således vil flest muligt optimalt set altid møde flest mulige jævnbyrdige spillere. Man kan i det nye system ligeledes altid udfordre opad og se, hvordan det går. Badminton Danmarks Eliteafdeling udtrykker glæde ved denne optimering af den personlige udvikling. Man konkurrerer på niveau og i takt med, at man udvikler sig sportsligt med konstant jævnbyrdige modstandere.  
I takt med, at man udvikler sine færdigheder, oplever man at vinde flere kampe, end man taber, hvorved man regulerer sin ranglisteplacering, eller sit 'handikap' om man vil. Der er dog også en risiko for, at man kommer op i en højere kategori, hvor man egentlig ikke hører til, og taber mere end man vinder. Det fjerner glæden og oplevelsen ved badminton, og al erfaring fortæller os, at det får spillerne til at stoppe med turneringsbadminton. 

Det vil vi gerne regulere, så det ikke sker for så mange spillere som i perioden med ungdomsklassifikationen. Glæden ved at udvikle sig skal være i fokus, og da vi erfaringsmæssigt ved, at det ofte tager lidt tid at flytte sig til et nyt niveau spillemæssigt og bide sig fast blandt nye tidligere meget bedre modstandere, har vi indført buffer-zoner, hvor spillerne trygt kan udvikle sig videre, men uden helt med det samme at slippe det niveau man er på vej til at forlade.

Med den nye rangliste forsøger vi at indføre en reguleringsmekanisme, som sikrer, at man som udgangspunkt altid på sigt vil møde spillere på nogenlunde samme niveau som en selv. Det åbner således op for, at vi i fremtiden kan lave turneringer for bestemte pointinterval, spillere født i afgrænsede intervaller, kombinere spillere i forskellige aldersgrupper kort sagt, vi kan kombinere kriterierne for afholdelse af turneringer på helt nye måder og dermed sikre, at spillerne altid har muligheden for at tilmelde sig en turnering svarende til deres aktuelle niveau.

Derfor har Badminton Danmark og DGI Badminton nu i mere end et år arbejdet på at udforme en helt ny måde at rangere alle spillere på imellem hinanden.

Den aktuelle betaversion er IKKE den endelige version, som vi kommer til at benytte fra næste sæson. Den endelige version af den nye rangliste er den, som vi starter sæsonen 2018/2019 med, hvor alle spillere er placeret så korrekt ind som muligt efter deres aktuelle status på tidspunktet på den nuværende klassificering, omkring 1. juli.

Lige nu lytter vi til alle de kommentarer, bemærkninger og forslag, som måtte komme, og vil løbende implementere de forslag, som er med til at skabe det bedst mulige produkt.

Men grundlæggende er formålet med en ny rangliste, at den skal understøtte vores overordnede ambition om at få flest mulige til at deltage i konkurrencebadminton - hele livet.

Den nye rangliste underbygger de kommende tre års udviklingstiltag til gavn for konkurrencebadminton på alle niveauer og en mulighed for at se sig selv på et givent niveau i sin badmintonudvikling sammenlignet med andre, der dyrker konkurrencebadminton, og det om man er ung eller gammel.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Svend Aage Sørensen nomineret til stor national pris
Badminton Danmarks cheftræner på Elite- og Talentcenter Aarhus, Svend Aage Sørensen, er nomineret til Team Danmark og Salling Groups Talentp...
Mindeord for Bent Vedsø
En stor og flittig ildsjæl i vores badmintonsport gik i sidste uge bort, da Bent Vedsø, Nykøbing Falster døde. Han blev 89 år. Bent har m...
Badminton Danmark vil ikke forhandle med Spillerforeningen: Har ikke tillid til Mads Øland
Badminton Danmarks hovedbestyrelse besluttede på deres møde i går, at direktionen ikke får mandat til at fortsætte forhandlingerne med Mads ...
En intens periode af Badmintonligaen er slut: Sådan står holdene lige nu
De sidste ni dage er der blevet serveret badminton på højeste niveau i Badmintonligaen, og holdene har smashet, servet og svedt sig gennem f...
Store sejre på hjemmebane i syvende runde af Badmintonligaen
Aftenens runde bød på store 5-1-sejre, udelukkende udebanenederlag og nul Golden Set-afgørelser. Team Skælskør-Slagelse beholder desuden pla...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os