Badminton Danmark
Jakob Houe og Christian Faust Kjær vinder U15 EM
Stine Greve - 18-02-2018 15:13:12

Det blev til dansk guld i herredouble ved U15 EM i Kazan efter en ren dansk finale mellem Jakob Houe/Christian Faust Kjær og Mikkel Langemark/Jeppe Søby.

Dagen startede med semifinaler for U15-spillerne ved deres individuelle EM, og her var der dansk deltagelse i tre kampe, hvilket udløste to danske sejre.

- Vi fik det, vi regnede med i dag, med to herredoubler i finalen, som spillede to gode kampe, siger U15-landstræner Thomas Nielsen.

I herresingle tabte Christian Faust Kjær desværre sin semifinale til franske Simon Baron-Vezilier 13-21, 19-21, i en kamp, hvor danskeren desværre ikke rigtig fik spillet til at køre.

- I herresingle spillede Christian ret nervøst og fik aldrig rigtig gang i sit spil. Han spillede lidt låst, men han prøvede, alt hvad han kunne og kæmpede inde på banen, og det er en vigtig forudsætning, så det var en godkendt indsats, siger Thomas Nielsen.

Han tog til gengæld revanche i herredouble sammen med makkeren Jakob Houe ved at vinde deres semifinale mod Daniil Dubovenko/Maksim Ogloblin fra Rusland 21-14, 21-10.

- Jakob Houe og Christian Faust vinder deres semifinale i herredouble i to sæt, og det var velfortjent. De spillede godt og med omtanke, og det var dejligt at se, siger Nielsen.

Klik her for at se alle dagens resultater fra U15 EM

I den anden semifinale i herredouble vandt Mikkel Langemark/Jeppe Søby over Simon Baron-Vezilier/Kimi Lovang efter tre sæt med 17-21, 21-14, 21-15, og dermed var den rene danske finale i herredoble en realitet.

- Mikkel Langmark og Jeppe Søby startede lidt nervøst, men fik spillet sig ind i kampen og fulgt den taktik vi havde lagt, fortæller Thomas Nielsen.

I finalen var Faust Kjær/Houe stærkest, da det hele skulle afgøres, og de slog deres landsmænd 21-16, 21-19 efter en halv times flot spil.

Der var ingen danske piger, der havde spillet sig frem til semifinalerne i dag, hvilket ærgrer Thomas Nielsen.

- Vi er udfordret på vores pigeside, hvor de mangler at turde spille nogle lidt længere dueller og spille med omtanke, så der har vi en opgave, som vi skal arbejde videre med derhjemme. Vi kan se, at de ikke kan spille bolden nok rundt og det koster, fordi vi så vil for meget på de forkerte tidspunkter, siger Nielsen og fortsætter.

- På pigesiden er jeg skuffet og ærgerlig over, at vi ikke får mere ud af det. Vi skal lære at komme med brystet højt og stole på, at vi kan spille noget god badminton, også i de pressede situationer. Jeg tilfreds med at vi får guld, sølv og bronze, men jeg er ikke 100% tilfreds overordnet set.

Her kan du se, hvordan det er gået de danske herre- og damelandshold i deres finaler ved EM for hold i dag.

Ifølge den danske U15-landstræner er det ikke kun medaljer, der bliver pakket ned i kufferterne i aften, de danske spillere vender hjem rige på den erfaring, EM har givet dem.

- Det har været en fantastisk oplevelse her i Rusland, med et godt arrangement, som har været godt afviklet fra start til slut. Spillerne har fået en på opleveren, som på den lange bane vil gøre, at når de står her igen, så vil de kunne håndtere det på en anden måde, siger Thomas Nielsen og afrunder.

- Der har været rigtig gode lærepenge i det for både drengene og pigerne, omkring hvordan det er at stå til et stort mesterskab, så det tror jeg bliver godt og lærerigt for dem fremadrettet.

Stort tillykke til alle de danske medaljetagere og især til Christian Faust Kjær og Jakob Houe med deres europamesterskab, godt gået!


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Svend Aage Sørensen nomineret til stor national pris
Badminton Danmarks cheftræner på Elite- og Talentcenter Aarhus, Svend Aage Sørensen, er nomineret til Team Danmark og Salling Groups Talentp...
Mindeord for Bent Vedsø
En stor og flittig ildsjæl i vores badmintonsport gik i sidste uge bort, da Bent Vedsø, Nykøbing Falster døde. Han blev 89 år. Bent har m...
Badminton Danmark vil ikke forhandle med Spillerforeningen: Har ikke tillid til Mads Øland
Badminton Danmarks hovedbestyrelse besluttede på deres møde i går, at direktionen ikke får mandat til at fortsætte forhandlingerne med Mads ...
En intens periode af Badmintonligaen er slut: Sådan står holdene lige nu
De sidste ni dage er der blevet serveret badminton på højeste niveau i Badmintonligaen, og holdene har smashet, servet og svedt sig gennem f...
Store sejre på hjemmebane i syvende runde af Badmintonligaen
Aftenens runde bød på store 5-1-sejre, udelukkende udebanenederlag og nul Golden Set-afgørelser. Team Skælskør-Slagelse beholder desuden pla...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os