Antidoping

Danske badmintonspillere kæmper på det internationale niveau uden brug af ulovlige præstationsfremmende midler og metoder. Det dokumenterer tests i og uden for konkurrence.

Anti Doping Danmark (ADD) gennemfører doping test af danske badmintonspillere både uden for og under konkurrence i Danmark. Dopingtest omfatter også ungdomsspillere.

Derudover bliver danske spillere testet ved internationale konkurrencer i udlandet.

Sæt dig ind i reglerne
Anti Doping Danmark har lavet et E-læringsprogram om antidoping. Det fortæller om antidoping-regler, rettigheder og meget mere, som konkurrencespillere, trænere og ledere skal kende til.

Med en computer, tablet eller din mobiltelefon ved hånden kan du på en interessant måde gennem videoer, opgaver og fakta tekster, sætte dig ind i grundlæggende forhold om antidoping. 

Whereaboutsoplysninger
Test uden for konkurrence gennemføres for spillere, der indgår i den nationale og/eller internationale prioriterede testgrupper.

Spillerne i prioriterede testgrupper skal forud for hvert kvartal indtaste deres whereabouts oplysninger i ADAMS systemet - dette skal gøres inden den fastsatte tidsfrist. Spillerne skal udfylde oplysningerne så korrekte som overhovedet muligt med oplysninger om, hvor og hvornår man træner, hvornår man er til turnering.

Hvis der opstår ændringer i forhold til de allerede indleverede oplysninger, så skal spilleren gøre følgende:
  • Ved ændringer i turneringsplanen eller langvarige ændringer i        træningsplanen, indtaster spilleren de nye oplysninger i ADAMS        systemet.
  • Ved kortvarige eller pludselige ændringer, skal spilleren opdatere sine oplysninger i ADAMS-systemet senest inden spillerens daglige træffetid begynder. Det kan evt. gøres ved at sende en SMS til ADAMS telefonen på +44 7781480710, såfremt spilleren på forhånd har tilmeldt sit telefonnummer til ADAMS SMS service. 
  • Spillere kan også ændre sine oplysninger i ADAMS-systemet via WADAs ADAMs App. Ved hjælp af en smartphone, kan spillerne indtaste, kontrollere og ændre deres whereaboutsdetaljer med blot et par klik. Ved hjælp af  mobile meddelelser, hjælper appén også spillere til at huske deres forpligtelser til at indsende whereabouts inden de gældende deadlines.
    Hent ADAMS App'en i iTunes App Store.
Ved hjælp af  mobile meddelelser, hjælper appén også spillere til at huske deres forpligtelser til at indsende whereabouts inden de gældende deadlines.
Hent ADAMS App'en i iTunes App Store. 

Tjek din medicin
Der er god grund til at være varsom, idet uopmærksom omgang med medicin og kosttilskud kan lede til en positiv dopingtest. Alle idrætsudøvere på konkurrenceniveau bør derfor tjekke præparater på Adds hjemmeside   

ADD har udviklet en App vedr. medicinforsøg, som de fleste udøvere er
glade for i hverdagen. De kan hurtigt og let tjekke deres medicin.
Klik her  

Medicin i udlandet
Idrætsudøvere, der har behov for at købe medicin i udlandet, skal altid undersøge, i det respektive land, om medicinene indeholder stoffer, der er på Dopinglisten. Medicin, som købes i udlandet, kan fx have samme produktnavn som medicin købt i Danmark, men indholdsstofferne kan være forskellige. Det betyder, at du kan risikere at medicin, som er købt i udlandet indeholder stoffer, der er på Dopinglisten. Flere og flere lande har indført online medicinsøgning, som kan bruges, når der købes medicin i udlandet.

Tjek hvilke lande der tilbyder online medicinsøg: Klik her  

Dispensationsansøgninger
Det er ikke alle der skal søge om dispensation fra Dopinglisten. Det afhænger af på hvilket niveau, du dyrker din idræt. Du kan følge Anti Doping Danmarks guide, og se hvem der skal søge dispensation:
Klik her   

Badminton Danmark siger nej til doping
Badminton Danmark arbejder for, nationalt og internationalt, at bekæmpe brug af doping i badminton.
Forbundets love anerkender De Nationale Antidopingregler vedtaget af Danmarks Idrætsforbund og Anti Doping Danmark. Reglerne følger det internationale regelsæt (World Anti-Doping Program) læs mere om de Nationale Antidopingregler her  

Badminton World Federations regler for antidoping gælder også for dansk badminton, læs mere her  
    


FAKTABOKS

Husk at
Det er altid spilleren selv, der har ansvaret for at vide, hvad der er doping og hvad der udgør overtrædelser af gældende regler!

Læs mere her ...
Hvad er Badminton Danmarks holdning til doping i idræt. Klik her

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os