Dommer

At være dommer kræver overblik, hurtig reaktion og godt kendskab til reglerne. Det er ganske uretfærdigt, men når en badmintondommer har ydet en god præstation, så er der måske ingen, der lægger mærke til det. Det skulle da lige være dommerkollegerne. Personen i den høje dommerstol, med det bedste overblik over kampen, er en uundværlig del af badmintonkampe på et vist niveau. Der er derfor altid brug for flere dommere. Så, har du lyst til at komme endnu tættere på de gode badmintonkampe og dykke ned i den spændende verden af regler, turneringer og topbadminton, som dommergerningen tilbyder, så meld dig til et dommerkursus. Som badmintondommer har du mulighed for at holde kontakt med din sportsgren, men man behøver ikke have et langt badmintonliv bag sig for at blive dommer. For unge mennesker, der gerne vil være med, hvor det sker, i international topbadminton, venter der masser af gode oplevelser i dommerstolen.

Bliv dommer og få en international karriere
Danmark har gennem årene til stadighed leveret spillere, som er blandt verdens bedste. Ligeledes har de danske badmintondommere altid haft et højt niveau. Siden midten af 70’erne har vi haft dommere, der er regnet blandt verdens bedste. Badminton kom på det olympiske program i 1992, og der har været danske dommere med hver gang, legene har været afholdt, og med danske dommere til at dømme i finalerne. Imponerende, og det ser heldigvis ud til at fortsætte. Danske badmintondommere er til stadighed en efterspurgt vare ved de store internationale turneringer, som fx OL, VM henholdsvis individuelt og for hold, EM og ved Badminton World Federation ”Premier Super Series”, hvor "DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR" er en af i alt 5 turneringer på verdensplan. De tiltag, som Badminton Danmark i de seneste år har gennemført for at gøre unge interesserede i dommergerningen, har båret frugt, og der er nye unge dommere på vej i næsten alle kredsene.

Det er medvirkende til, at Badminton Danmark til stadighed kan uddanne nye internationale dommere, som er dygtige nok til at virke på det højeste plan. De har nogle fantastiske oplevelser at se frem til. Begynd din dommerkarriere med at melde dig på et dommerkursus. Du kan tilmelde dig et dommerkursus via din lokale badmintonklub, og dommerkurset afholdes i dit eget lokalområde. I menupunkterne på denne side kan du finde "Håndbog" med bl.a. spillereglerne, information om Dommerudvalg samt links til forskellige dokumenter, der er relevante for dommergerningen. 

Bliv dommer:  Klik her
Dommerhåndbog: Klik her
Dommeroversigter: Klik her
Dommerdokumenter: Klik her
Kredsdommerledere: Klik her
HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os